9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ 9Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιαν 201615

Φέτος στο σχολείο μας γιορτάσαμε την τελευταία ημέρα πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μ’ έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο.

Οι εκπαιδευτικοί μετέτρεψαν το σχολείο σ’ ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό. Οι αίθουσες διδασκαλίας άλλαξαν, στολίστηκαν, θρανία μετακινήθηκαν και μετατράπηκαν σε τραπέζια, στολίστηκαν οι πόρτες τους  με τεράστιες κατασκευές και αναδείχτηκαν σε “σπιτάκια” δημιουργικής απασχόλησης με Χριστουγεννιάτικο θέμα.

Κάθε αίθουσα και μία δραστηριότητα.

Έτσι είχαμε:

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ. Εκεί τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτί του μέτρου κολλημένο στον τοίχο, χριστουγεννιάτικα θέματα. Επίσης έφτιαξαν με γκοφρέ χαρτί, πάνω σε λευκό πλαστικό πλέγμα, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια μπότα με τη μέθοδο της υφαντικής.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Εκεί ζωντάνεψαν διάφορες χριστουγεννιάτικες ιστορίες παίζοντας θέατρο.

ΑΙΘΟΥΣΑ bazzar όπου τα παιδιά εκθέσαν τις δημιουργίες τους και αγόρασαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ. Τι να πει κανείς γι’ αυτή τη δραστηριότητα; Σκέτη γλύκα. Με τη βοήθεια μαμάδων έφτιαξαν τρουφάκια και μπισκότα διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα. Έγιναν ανάρπαστα!

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ. Εκεί και αν το καταδιασκέδασαν! Με τις γυμνάστριες του σχολείου είχαν ετοιμάσει χριστουγεννιάτικες χορογραφίες που χόρεψαν και ξαναχόρεψαν μέχρι τελικής πτώσης.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ. Η κα Κατερίνα και η κα Κλεοπάτρα, διηγήθηκαν και διάβασαν αποσπάσματα από χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Τα παιδιά συζήτησαν για αυτά και έδωσαν τις δικές τους ιδέες.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Καταπληκτικό! Μαθητές του σχολείου μας που ξέρουν να παίζουν μουσικά όργανα, με τον κο Μανώλη στο αρμόνιο, έπαιζαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ – ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ. Εκεί τα παιδιά έγραψαν τις επιθυμίες τους και τις ευχές τους για την οικογένειά τους και για όλο τον κόσμο. Τι περιμένουν από το 2016 και τι θέλουν να αλλάξουν στον κόσμο. Τα ταχυδρόμησαν, γεμάτα ελπίδα!

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Εκεί, με την βοήθεια της κας Χριστίνας, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες στους υπολογιστές και έπαιξαν ηλεκτρονικά παιχνίδια.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. Εκεί τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια. Jenga, Πυργόλεξο, Μάντεψε ποιος, Σώστε τον κόσμο, Pictionary, Memory, Αγωνία και πολλά άλλα.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ. Εκεί παρακολούθησαν αγαπημένες και δημοφιλείς χριστουγενιάτικες ταινίες.

 

Ακόμη, ένας τεράστιος μπουφές από τυροπιτάκια, κρουασανάκια, πατατάκια, ποπκορν, γλυκά, κέικ, πορτοκαλάδες, χυμούς και πολλά άλλα, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, περίμενε τα παιδιά, ως ενδιάμεσος σταθμός της περιήγησής τους στο χριστουγεννιάτικο χωριό. Έγιναν ανάρπαστα!

Όλα τα παιδιά με το τμήμα του το καθένα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα πέρασαν από όλα τα “σπιτάκια”, αλλάζοντας αίθουσα κάθε 20 περίπου λεπτά. Αυτό κράτησε όλη την ημέρα, μέχρι το μεσημέρι που ήρθαν οι γονείς, είδαν και αυτοί το χωριό μας και αποχώρησαν μαζί με τα παιδιά.

Ήταν μια καταπληκτική μέρα για το σχολείο. Παιδιά και εκπαιδευτικοί περάσαμε φανταστικά!

Και του χρόνου!!!!!!

από κάτω από: Δράσεις, Χριστούγεννα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ 9Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Έρχονται Χριστούγεννα

xr


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων