9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

ΔΑΣΟΣ ΑΤΤΙΚΟ – ΔΑΣΟΣ ΜΑΓΙΚΟ

Φεβ 20154

Εκπαιδευτικοί Τζελέπη Αικατερίνη – Ρισσάκη Κλεοπάτρα

Τα τμήματα Β2 και Γ1 του σχολείου μας υλοποίησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2014 – 2015.

Προσεγγίσαμε το θέμα με βιωματική μέθοδο και διαθεματικά.

Βιωματική προσέγγιση έγινε μέσα από την εμπειρία και τις δράσεις των μαθητών που τους οδήγησαν στη γρήγορη οικειοποίηση της γνώσης και την αναζήτηση ενός προσωπικού μηνύματος απ’ αυτήν.

Δράσεις όπως επισκέψεις φυσικών χώρων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, συνεργασία με τοπικούς φορείς, θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, χρήση των τεχνών και της τεχνολογίας, ομαδικές κατασκευές, ανάγνωση, συγγραφή και εικονογράφηση παραμυθιών με ανάλογο περιεχόμενο, εικονοποίηση σκέψεων και γνώσεων (π.χ. ανακύκλωση, παροιμίες), δραματοποίηση (σχετικά ποιήματα και τραγούδια), διαθεματικές εργασίες. Μέσα από τις διαθεματικές εργασίες κάναμε τη διάχυση του θέματος σ’ όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Η συμμετοχή των μαθητών μας σ’ όλες αυτές τις δράσεις θεωρούμε ότι οδήγησε σ’ αυτό που από την αρχή οραματιστήκαμε. Στην κατανόηση της αξίας του Αττικού Δάσους και την αναγνώριση της προσωπικής ευθύνης του καθενός από εμάς για την προστασία του.

 

Παραμύθι

ΠΑΡΝΗΘΑ

 

Παραμύθι για τη διαφορετικότητα με οικολογικό περιεχόμενο.

από κάτω από: Προγράμματα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΑΣΟΣ ΑΤΤΙΚΟ – ΔΑΣΟΣ ΜΑΓΙΚΟ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων