1ο Μεγάλο Βραβείο – 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΕΚΕΔΙΣΥ

 

Μεγάλη επιτυχία θεωρείται για το σχολείο μας η βράβευσή του με το 1ο Μεγάλο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Εθνικού Κέντρου Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) για την ταινία με τίτλο “Η Ιστορία του Σχολείου μας”.  Θυμίζουμε ότι, η ταινία αυτή δημιουργήθηκε από τους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης σχολ. έτους 2014-2015 στο πλαίσιο δράσεων του πολιτιστικού προγράμματος “60+ χρόνια πέτρινο”.

Η βράβευση έλαβε χώρα το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και ώρες 12:00 – 14:00. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από την κ. Μπαρμπαρή Δέσποινα (δασκάλα ΤΠΕ) που ήταν και η συντονίστρια του πολιτιστικού προγράμματος καθώς και από ομάδα ενός μαθητή και 5 μαθητριών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Το βραβείο μας παρέδωσε ο πολυαγαπημένος συγγραφέας παιδικών παραμυθιών κ. Ευγένιος Τριβιζάς.

Η ταινία που προβάλει την ιστορία του σχολείου μας και της περιοχής της Καλογρέζας, απέσπασε πολύ θερμό χειροκρότημα και επαίνους από όλους διοργανωτές της εκδήλωσης. Ήταν μια εξαιρετική δουλειά που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και ξεχώρισε για την πληρότητά της σε όλους τους τομείς (έρευνα αρχείου, σκηνοθεσία, εικαστική σύνθεση, μαρτυρίες, φωτογραφίες). Μάλιστα, κομμάτι της δουλειάς μας αποτέλεσε μέρος του διαφημιστικού teaser που εξέδωσε το ΕΚΕΔΙΣΥ αρκετές μέρες πριν την τελετή βράβευσης. Δείτε το teaser πατώντας εδώ.

Δείτε την ταινία μας πατώντας εδώ.

Σχετικά με τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και την προβολή της ταινίας στην στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ (http://www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/) μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την βράβευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *