Επαναλειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Τη Δευτέρα 11/01/2021 μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουμε στον φυσικό μας  χώρο, το σχολείο μας.

Το εγχείρημα της επαναλειτουργίας του δεν είναι εύκολο. Με τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή θα πρέπει όλοι μας, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, να προστατεύσουμε τον διπλανό μας και τον εαυτό μας.

Είναι αλήθεια ότι περάσαμε και περνάμε δύσκολες στιγμές. Εάν παρ’ όλα αυτά μπορούμε να κρατήσουμε κάτι θετικό , αυτό είναι η γνώση ότι η επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητά μας  να βγαίνουμε από την ατομικότητά μας και  να απλώνουμε το χέρι στους γύρω μας. Και στο επίπεδο της σχολικής μας κοινότητας όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της. Εμπιστοσύνη  των  παιδιών  στους δασκάλους και τις δασκάλες τους, οι οποίοι ομολογουμένως ξεπέρασαν απίστευτες δυσκολίες για να συνεχίσουν το έργο τους την δύσκολη περίοδο που διανύσαμε. Εμπιστοσύνη των γονέων στους εκπαιδευτικούς και το σχολείο ότι τα παιδιά τους είναι προστατευμένα και ασφαλή. Εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών στους γονείς ότι θα στηρίζουν με τη σειρά τους το έργο που επιτελείται στο σχολείο.  Και σε αυτό το σημείο οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε εσάς τους γονείς για  την συνεργασία σας με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς όλη αυτή την περίοδο.

Υπάρχει αισιοδοξία λοιπόν ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι.

Όσον αφορά τη λειτουργία του σχολείου, επανερχόμαστε με το πρόγραμμα που ίσχυε πριν το κλείσιμο του σχολείου.  Αυτό σημαίνει λειτουργία και του Ολοήμερου και χορήγηση φαγητού.

Για την αποφυγή του συνωστισμού ιδιαίτερα κατά την αποχώρηση των μαθητών, αυτή θα γίνεται με μια μικρή καθυστέρηση και σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α: Το ωράριο της πρωινής προσέλευσης παραμένει ως έχει.

Β: Αποχώρηση μαθητών:

Πάνω προαύλιο:

13:15 αποχωρούν τα τμήματα Α1, Α2, Β1

13:20 αποχωρούν τα τμήμτα Ε1, Ε2, Ε3

Κάτω προαύλιο:

13:15 αποχωρούν τα τμήματα Β2, Β3 από την Κεντρική είσοδο

13:15 αποχωρούν τα τμήματα Δ1, Δ2 από τη μικρή είσοδο δίπλα στην Κεντρική

13:20 αποχωρούν τα τμήματα Γ1, Γ2 από την Κεντρική είσοδο

13:20 αποχωρούν τα τμήματα ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3 από τη μικρή είσοδο δίπλα στην Κεντρική

Παρακαλούνται οι γονείς να έρχονται στην προβλεπόμενη ώρα, να αποφεύγουν τα πηγαδάκια και να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα.

Μέσα στο σχολείο, για να νιώθουμε όλοι ασφαλείς έγινε μια μεγάλη και συστηματικά  σχεδιασμένη προσπάθεια  να ληφθούν  όλα  τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας και  ακόμα  περισσότερα,  που  παρουσιάζονται αναλυτικά στη συνέχεια. Το  μόνο  που  χρειάζεται είναι όλοι  μας, εκπαιδευτικοί, γονείς  και  μαθητές,  να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη και να στηρίξουμε ενεργά και με υπευθυνότητα όλα τα μέτρα χωρίς καμία παρέκκλιση.

Καλό ξεκίνημα σε όλους μας.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Δημήτριος  Παπασπυρόπουλος

Μέτρα προστασίας του σχολείου

Η ασφαλής  λειτουργία του Σχολείου μας βασίζεται στη συστηματική εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης που λειτουργούν ως σύνολο:

  • Υπάρχει σε κάθε αίθουσα αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα χεριών.
  • Έχουν ήδη δοθεί, και τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων θα δοθούν εκ νέου 2 μάσκες για κάθε μαθητή.
  • Έχει ενισχυθεί η καθαριότητα του σχολείου με 3 καθαρίστριες,  έτσι  ώστε  να καθαρίζονται  διαρκώς οι τουαλέτες, οι κουπαστές, τα πόμολα και όλες οι επιφάνειες που αγγίζουν οι μαθητές.
  • Έχει εκπονηθεί πλάνο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε περίπτωση κλεισίματος εκ νέου του σχολείου.
  • Υπάρχουν έτοιμα σενάρια για τη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος, τα οποία επικαιροποιούνται  διαρκώς σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων.
  • Γίνεται διαρκής εκπαίδευση και υπενθύμιση των μαθητών σε ζητήματα ατομικής υγιεινής και τοποθέτηση αφισών που παρουσιάζεται ο ενδεδειγμένος τρόπος εφαρμογής των μέτρων ατομικής υγιεινής.
  • Αποφεύγεται ο συνωστισμός και επιδιώκεται ο περιορισμός των επαφών μεταξύ παιδιών- γονέων-εκπαιδευτικών κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το Σχολείο, με την εφαρμογή πρακτικών μέτρων για τήρηση αποστάσεων.
  • Σχετικά με τις μπάλες και τα λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών, τα παιδιά κάθε τμήματος παίζουν μόνο μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μπάλα (ή μπάλες), με την έγκριση ή/και επίβλεψη εκπαιδευτικού. `
  • Διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικούς χώρους αυλισμού ανά τάξη, με στόχο τον περιορισμό του συγχρωτισμού μεταξύ μαθητικών ομάδων.
  • Προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείου με βάση τις οδηγίες που έχει δώσει η επιτροπή:
  • Χρήση  προστατευτικής  μάσκας  από  τον υπεύθυνο του κυλικείου κατά  τη  διάρκεια  της εργασίας (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων).
  • Διάθεση μόνο τροφίμων και υγρών που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα  διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται.
  • Τα παιδιά τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρο κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (έχει τοποθετηθεί σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις (π.χ.  σε  μουσεία,  δημόσια  κτήρια) προς το παρόν δεν πραγματοποιούνται.
  • Εργαστήριο Πληροφορικής: καθαρισμός πληκτρολογίου και ποντικιού και μεσολάβηση τουλάχιστον μίας διδακτικής ώρας ανάμεσα  στα τμήματα.
  • Καλός αερισμός των  αιθουσών και καθαριότητα  χώρων  και  τακτική  εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *