Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του λαχανόκηπου

Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του λαχανόκηπου

Στην προσπάθεια του σχολείου να γνωρίσουν τα παιδιά περισσότερα πράγματα για τα φυτά, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 τα παιδιά του Γ3 και της Α΄ τάξης με τη βοήθεια της ομάδας “Νέα Γουινέα” φύτεψαν τα δικά τους λαχανικά. Η κα Φωτεινή, μέλος της ομάδας “Νέα Γουινέα”, ήρθε στο σχολείο μας φέρνοντας σπόρους μελιτζάνας, ντομάτας, μπάμιας, ήλιου, φασολιού και πιπεριάς και έδειξε στους μικρούς μαθητές μας πως να τα φυτέψουν.

Αρχικά, εξήγησε στα παιδιά τον κύκλο της ζωής ενός φυτού και στη συνέχεια το κάθε παιδί πήρε το δικό του γλαστράκι, το γέμισε με χώμα και τοποθέτησε μέσα τους σπόρους. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα δημιουργίας του δικού τους λαχανόκηπου.

Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με τη δημιουργία ενός κήπου στο χώρο του σχολείου μας.

Λίγα λόγια για τη “Νέα Γουινέα”…

Η “Νέα Γουινέα” είναι ένα εργαστήριο που έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, σχετικά με βασικές μας ανάγκες, όπως η τροφή, η υγεία και η ένδυση. Μέσα από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα επιδιώκεται να κατακτηθεί ένα υψηλότερο επίπεδο αυτάρκειας στην καθημερινή ζωή. Για περισσότερεςπληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της “Νέα Γουινέα” : http://neaguinea.org/.

Ακολουθούν φωτογραφίες με τις δραστηριότητες των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *