Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων προγράμματος Erasmus+

Την Πέμπτη 3 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δ.Σ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με τίτλο «Διδάσκοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». Για τους σκοπούς του προγράμματος εκπαιδευτικοί του σχολείου επισκέφτηκαν το Πόρτο της Πορτογαλίας, τον μήνα Σεπτέμβριο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας και είναι διάρκειας 18 μηνών.

Η ημερίδα η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία απευθυνόταν όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη από την εμπλοκή ενός σχολείου σε προγράμματα Erasmus+.

Η αναλυτική παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος, έγινε  από την κ. Σαββίδου Σταυρούλα, Διευθύντρια του σχολείου  και υπεύθυνη συντονισμού.   Η κ Σαββίδου, ευχαρίστησε αρχικά τους παρευρισκόμενους και ξεκινώντας την ομιλία της αναφερόμενη στα κίνητρα για τον σχεδιασμό του προγράμματος, εξήγησε το λόγο για τον οποίο αιτήθηκαν την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ανάγκες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου καθώς και την προνομιακή θέση του σχολείου με τον Δημοτικό Κήπο και το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο.

Ακολούθησε η περιγραφή επιμόρφωσης, εμπειριών κι εντυπώσεων από την κ Καρυπίδου Αναστασία και Γιώτα Ιωάννα εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε κινητικότητα μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Μέσα από την παραπάνω συνεργασία οι συμμετέχοντες αποκόμισαν θετικές εμπειρίες, ενημερωθήκαν πάνω σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης   και ευαισθητοποίησαν την σχολική κοινότητα ώστε μελλοντικά να  συμμετέχουν  σε αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις .

porto2 porto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση