Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

οθόνης 2023 02 14 113010

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Ιωάννα Γιώτα συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου (Safer internet Day) 2023 που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σήμερα 09/02/2023.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.
Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Το σχολείο μας, πριν λίγες ημέρες δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου 2023, με ένα ποίημα γραμμένο από τους μαθητές της Στ τάξης.
Με αφορμή την διαδικτυακή εκδήλωση θα  θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς ότι μπορούν και οι ίδιοι να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν:
  1.  την ασφάλεια του διαδικτύου στον site της saferinternet4kids, https://saferinternet4kids.gr/, όπου υπάρχει πλούσιο υλικό.
  2. να δηλώσουν συμμετοχή στο webinar συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής, που θα πραγματοποιηθεί στις 22/02/2023, με θέματα  όπως “πώς θα μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και ποια εργαλεία υπάρχουν και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των παιδιών από διαδικτυακούς κινδύνους”.
  3. και τέλος ότι μπορούν να δεχθούν ανώνυμη υποστήριξη και βοήθεια με ποικίλους τρόπους απο την γραμμή βοηθείας Help-Line και και την Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών Safeline.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση