Ανακύκλωση Μπαταριών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

Ανακύκλωση Μπαταριών – Κυκλική Οικονομία και Μέλλον χωρίς απόβλητα

heroes 1Οι Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών.
Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.
Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου

Ανακάλυψε πολύτιµες πληροφορίες για την ανακύκλωση των χρησιµοποιηµένων µπαταριών και βοήθησε το σχολείο σου να ξεχωρίσει στο κυνήγι των Άδειων Στηλών Ενέργειας. (www.afis-kinigoi.gr/mathites/)

2χρονος 1

ΣΤΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:Είναι δοχεία που μέσα τους κρατάνε κλεισμένη την ενέργεια. Μπορεί να τις ξέρεις και σαν μπαταρίες. Είναι Κύλινδροι, Τετράγωνα, ακόμα και Κουμπιά!

TΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

Οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες δεν είναι ποτέ εντελώς άδειες. Αν πεταχτούν στα σκουπίδια, οι βλαβερές ουσίες που έχουν μέσα τους περνούν στο έδαφος και το νερό.  Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακυκλώνουμε τις μπαταρίες στους κάδους ΑΦΗΣ ώστε να μην διακόπτεται ο κύκλος ζωής των μπαταριών και των πολύτιμων αυτών υλικών.  Με αυτόν τον τρόπο δεν δημιουργούμε απόβλητα και συμβάλλουμε στην Κυκλική Οικονομία.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση