ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Την Τρίτη 6/12/2022, οι μαθητές και μαθήτριες της Δ και Ε τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το 1ο πανευρωπαϊκά κινητό «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» που έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία του για όλη την Ελλάδα και σταμάτησε και στον Κορυδαλλό.

Περπατήσαμε μέχρι το διώροφο λεωφορείο της Ανακύκλωσης, στα νέα Γήπεδα του τένις. Η εκπαιδευτική δράση είχε διάρκεια 45 λεπτά .

Το 1ο παγκοσμίως «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

 Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέπτονται το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» και, με χρήση του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικού προγράμματος συνειδητοποιούν τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό,

βοηθώντας τους μικρούς μας φίλους: 

  • να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά 
  • να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους 
  • να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον 
  • να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση