Επαναλειτουργία 9ου ΔΣ Κορυδαλλού τη Δευτέρα 10/5/2021

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, μαθητές & μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού,

Χριστός Ανέστη με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. 

Με την ευκαιρία της δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 10-5-2021, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  • Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.50209/ΓΔ4/5-5-2021 Εγκύκλιο ΥΠΑΙΘ, η αυτοδιαγνωστική δοκιμασία αυτοελέγχου (self-test), είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, το λοιπό προσωπικό και τους μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων.
  • Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού  διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα. (Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί Δευτέρα/Πέμπτη ή το προηγούμενο βράδυ).  Οι μαθητές/τριες για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο, τη σχολική κάρτα με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.
  • Γονείς μαθητών και μαθητριών, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. (Οδηγίες Έκδοσης της κάρτας )
  • Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.
  • Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους/τις μαθητές/τριες, ή της δήλωσης του αποτελέσματος για τους/τις εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών, από τους/τις εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Εναλλακτικά, τη Δευτέρα 10/5/2021, κατά την προσέλευση των μαθητών/μαθητριών το πρωί στην είσοδο του Σχολείου θα υπάρχουν εκτυπωμένα έντυπα σχολικών καρτών covid-19, τις οποίες θα μπορούν οι κηδεμόνες να συμπληρώσουν και να υπογράψουν. 
  • Όσον αφορά στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται δεδομένων των συνθηκών, ισχύουν τα αναφερόμενα στην ανάρτησή μας «Ενημέρωση για τη λειτουργία του Σχολείου» στην αρχή του σχολικού έτους 2020-21.

Σχετικά με την προσέλευση στο / αποχώρηση από το σχολείο, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Η πόρτα του Σχολείου θα ανοίγει στις 8:00π.μ. και το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 8:15π.μ.
  • Οι μαθητές/μαθήτριες θα εισέρχονται στο σχολείο, με την επίδειξη εκτυπωμένης της σχολικής κάρτας ή της δήλωσης του αποτελέσματος από τον αυτοέλεγχο (self-test)

Παρακαλούμε να φροντίζετε ώστε οι μαθητές/μαθήτριες να βρίσκονται εγκαίρως στο σχολείο. Παρακαλούμε, για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών στο/από το σχολείο, την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, οι γονείς/κηδεμόνες να διατηρούν μια απόσταση από την πόρτα κατά την είσοδο και έξοδο των παιδιών και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

  • Η «Πρωινή Ζώνη» (7:00-8:00π.μ.) και το «Ολοήμερο Πρόγραμμα» (13:15-16:00) θα λειτουργούν κανονικά.

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Κάτω/Νότια Είσοδος (Ησιόδου 25) Αυλή –
Τμήματα: Α1,Α2,Α3,Β1,Ε3 (Ισογείου) και Ε2,ΣΤ1,ΣΤ2,ΣΤ3 (Β’ ορόφου)

Πάνω/Βόρεια Είσοδος (Πεζόδρομος Εκκλησίας Αγίου Δημητρίου) –
Τμήματα: Β2,Β3,Γ1,Γ2,Γ3,Δ1,Δ2,Ε1 (Α’ ορόφου)

Κατά την προσέλευση στη σχολική μονάδα δεν θα πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στο προαύλιο του σχολείου πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος, οι μαθητές/μαθήτριες θα κατευθύνονται στις τάξεις τους, όπου θα τους υποδέχεται ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την 1η ώρα και η προσευχή θα γίνεται εντός των αιθουσών.

 

ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ

(Προσοχή: Σε δύο χρονικές φάσεις)

Κάτω/Νότια Είσοδος (Ησιόδου 25) Αυλή –
Τμήματα: Α1,Α2,Α3,Β1,Ε3 (Ισογείου) και Ε2,ΣΤ1,ΣΤ2,ΣΤ3 (Β’ ορόφου)

Πάνω/Βόρεια Είσοδος (Πεζόδρομος Εκκλησίας Αγίου Δημητρίου) –
Τμήματα: Β2,Β3,Δ1,Δ2,Ε1 (Α’ ορόφου)

Βοηθητική (Βόρεια) Είσοδος (Σκαλιά Πεζοδρομου Εκκλησίας Αγίου Δημητρίου) –
Τμήματα: Γ1,Γ2,Γ3,(Α’ ορόφου)

 

  • Οι μαθητές/ μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων θα σχολάνε στις 13:05΄και θα εξέρχονται από τις παραπάνω εξόδους.
  • Όσοι μαθητές / μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα, θα παραμένουν στο τμήμα τους με τις δασκάλες τους μέχρι να προσέλθουν στις αίθουσες του Ολοήμερου προγράμματος στις 13:15΄.
  • Όσοι μαθητές / μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων έχουν αδέλφια σε μεγαλύτερες τάξεις, θα σχολάνε στις 13:15΄ μαζί με τα αδέλφια τους και μέχρι τότε θα παραμένουν στο τμήμα τους με τις δασκάλες τους.
  • Όλοι/όλες οι μαθητές/ μαθήτριες των τάξεων Γ’,Δ’,Ε’,ΣΤ’ θα αποχωρούν από το σχολείο στις 13:15΄ και θα εξέρχονται από τις παραπάνω εξόδους. Τα τμήματα Γ1, Γ2, Γ3 θα εξέρχονται από τη βόρεια βοηθητική έξοδο (σκαλιά πεζόδρομου).

 

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να κρατάνε τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να είναι στην ώρα τους κατά το σχόλασμα των μαθητών/μαθητριών.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού,

Η συνεργασία όλων μας, θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα ώστε με ασφάλεια να επαναλειτουργήσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία.

 

Καλή επάνοδο στις πραγματικές σχολικές τάξεις!!!

 

 

Οδηγίες Έκδοσης της Σχολικής κάρτας για Covid-19

Σχολική κάρτα για COVID-19 (σύνδεση με κωδικούς taxisnet)

Σχολική Κάρτα για Covid-19 (μαθητές/μαθήτριες) (Συμπλήρωση και Εκτύπωση εγγράφου)

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

ΦΕΚ 1825 / 5 Μαΐου 2021

Περισσότερες πληροφορίες για τα self test

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση