Βράβευση του 9ου Δ.Σ.Κορυδαλλού στα «Βραβεία Προώθησης της Φιλαναγνωσίας 2021» του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

 

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021 και την τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων προώθησης της φιλαναγνωσίας του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ και των βραβείων σε δημιουργούς βιβλίων έκδοσης 2020, που μεταδόθηκε διαδικτυακά στις 2 Απριλίου, ώρα 7.00 μμ, από τη σελίδα του Ελληνικού Τμήματος στο FaceBook Greek IBBY – KYKLOS PAIDIKOY VIVLIOY, Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (www.facebook.com/ibbygreece), το σχολείο μας απέσπασε μια σημαντική τιμητική διάκριση!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η μουσική των λέξεων» (το μήνυμα η αφίσα του ΙΒΒΥ 2021).

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού τιμήθηκε με το
“Βραβείο σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη φιλαναγνωσία”.

Αθλοθέτης του βραβείου μας είναι οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ με έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Το μήνυμα της διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού κας Δήμητρας Κωτσιανούλη, για τη βράβευση στην εκδήλωση:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου γιορτάζεται στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού με τη διοργάνωση της «Εβδομάδας Βιβλιοφιλίας», την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη. Είναι μια αφορμή για ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, δημιουργικών δράσεων, μοίρασμα συναισθημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μέσα στο χώρο του σχολείου.

Μαθητές-μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας προγραμματίζουμε κάθε σχολική χρονιά το θέμα της «Εβδομάδας Βιβλιοφιλίας», διαλέγουμε τα βιβλία των αγαπημένων συγγραφέων των παιδιών και αναλαμβάνουμε δράση!

Δημιουργούνται αφίσες και προσκλήσεις, διαδικτυακές αναρτήσεις, έντυπο και ψηφιακό υλικό για να υποδεχτούμε τη σχολική κοινότητα του Κορυδαλλού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με παράλληλη έκθεση παιδικού βιβλίου, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εικαστικές δημιουργίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, αφήγηση παραμυθιών, συναντήσεις με τους συγγραφείς και τους εικονογράφους των βιβλίων.

Το ταξίδι μας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου συνεχίζεται καθημερινά στη σχολική μας βιβλιοθήκη, που αριθμεί πάνω από 3.500 τίτλους βιβλίων και αποτελεί ένα χώρο επαφής, μάθησης και καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών. “

 

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι “ένας χώρος λατρεμένος”, που “μαγεύει” τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση