Ενημέρωση για Χορήγηση Εξοπλισμού σε μαθητές/μαθήτριες του Σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.,

Σήμερα Πέμπτη 19/11/20 το μεσημέρι, ο Δήμος Κορυδαλλού χορήγησε 7 συσκευές tablet στο σχολείο μας, με σκοπό να δανειστούν σε οικογένειες μαθητών/μαθητριών μας που τα έχουν ανάγκη.

Οι 7 συσκευές tablet είναι Lenovo Tab M7 1GB/16GB Wifi (Λειτουργούν μόνο σε wifi – Δεν έχουν δυνατότητα κάρτας συνδεσης με χρέωση δεδομένων)

Παράλληλα, διαθέσιμοι προς δανεισμό είναι και 5 υπολογιστές desktop (Οθόνη-Κεντρική Μονάδα-Πληκτρολόγιο-Ποντίκι) τύπου Pentium4 1,3GHz/1Gb RAM/37Gb Σκληρός Δίσκος (Δεν περιλαμβάνονται ακουστικά/ηχεία/κάμερα), δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 155692/ΓΔ4/14.11.20 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ8/46284/Δ4/14-4-2020 απόφασης για την παράδοση/παραλαβή των φορητών συσκευών, η απόφαση διάθεσης/δανεισμού των συσκευών αυτών θα λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και
άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

Επίσης προϋπόθεση για το δανεισμό των παραπάνω συσκευών είναι η ύπαρξη σύνδεσης internet στο χώρο σύνδεσής – χρήσης τους, καθώς και η άμεση σύνδεση των μαθητών/μαθητριών – που θα τα δανειστούν – στην πλατφόμα τηλεκπαίδευσης Webex, για την παρακολούθηση των τηλεδιασκέψεων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Ο εξοπλισμός θα πρέπει να παραδοθεί στην αρχική του συσκευασία και χωρίς φθορές στο σχολείο, αν διακοπεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σε περίπτωση απώλειας του εξοπλισμού κατά το δανεισμό του, τα έξοδα αντικατάστασης θα επιβαρύνουν τους γονείς/κηδεμόνες στους οποίους χορηγήθηκαν.

Παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αντίστοιχο εξοπλισμό, να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας (mail@9dim-koryd.att.sch.gr) μία Υπεύθυνη Δήλωση/Αίτηση Δανεισμού ζητώντας να λάβουν εξοπλισμό αναφέροντας και εξηγώντας τους λόγους (σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις), έως τη Δευτέρα 23/11/20 στις 5μ.μ. Ταυτόχρονα θα πρέπει να επισυνάπτουν σχετικά δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Εάν θέλουν να συμπληρώσουν στο σχολείο την Υπεύθυνη Δήλωση/Αίτηση Δανεισμού και να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο 12-5μ.μ. την Παρασκευή 20/11/20 ή το αργότερο έως τη Δευτέρα 23/11/20.

Την Τρίτη θα γίνει η διάθεση των συσκευών σε οικογένειες του σχολείου μας που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση.

Από τη Διεύθυνση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση