Ο ψυχολόγος και συγγραφέας Ανδρέας Αρματάς στο σχολείο μας τη 2η Εβδομάδα Βιβλιοφιλίας. Οι φόβοι μας Γ΄τάξη

Ανδέας Αρματάς Βιογραφικό

Οι μικροί αναγνώστες της Α΄τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της φιλαναγνωσίας και της  2ης Εβδομάδας Βιβλιοφιλίας, διάβασαν το βιβλίο: «Η Γουρούνα κάνει πάρτι». Το κατανόησαν, οι μαθητές του Α2 έπαιξαν θεατρικό δρώμενο, θαύμασαν και κατέρριψαν τον μύθο ότι «την επιτυχία αν θες να πλησιάσεις, όσα αγαπάς πρέπει κάποτε να θυσιάσεις!» Κοντά μας ήταν ο ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Ανδρέας Αρματάς. ;Έγραψε για το σχολείο μας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

“ΌΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ …

Πρόσφατα παρουσίασα σε δύο δημόσια σχολεία.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού…

Στον Κορυδαλλό, η καλλιτεχνική δημιουργία υπάρχει παντού. Πέρυσι, δημιούργησαν την Λελέκα (δούλεψαν με τις φοβίες και πώς να νιώθεις πιο δυνατός). Έχω αναρτήσει φωτό αλλά το ξανακάνω γιατί αξίζει. Φέτος, πάλι τους θαύμασα. Η δημιουργία τους είχε να κάνει με την Νίτσα και τους φίλους της και δεν χορταίνω να την βλέπω (αναρτώ φυσικά να την δείτε και εσείς). Ενώ την Δευτέρα, τα μικρά παιδάκια θα το ανεβάσουν παράσταση!

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που τα σχολεία αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και συχνά λείπουν τα αυτονόητα.

Όταν τελικά αγαπάς αυτό που κάνεις, το κάνεις με τρόπο που το αγαπάς…”DSC06920

gourouna_front-245x300DSC06634DSC06631image-14723bc1c8a1c04923bc8ea0ae5a316155f93ea8703ee5002485921f2fdae875-VDSC06804DSC06802DSC06817DSC06921Επιμέλεια θεατρικού: Κωτσιανούλη Δήμητρα, διευθύντρια

Στεφανίδου Αικατερίνη, δασκάλα του τμήματος

Την ίδια μέρα, στις 6 Απριλίου το απόγευμα, ο κ. Αρματάς, με την ιδιότητα του ψυχολόγου και του συγγραφέα μίλησε στους εκπ/κούς και γονείς του σχολείου μας για τους φόβους, τις φοβίες και τη διαχείρισή τους.

?????????????

Οι μαθητές της Γ΄τάξης με αφορμή την ημέρα του Σχολικού εκφοβισμού (Bullying) στις 6 Μαρτίου, αφού διάβασαν και συζήτησαν το βιβλίο «Σιγά τ’αυγά» του Κώστα Πούλου, μίλησαν για τους φόβους τους, τι είναι αυτό που τους φοβίζει, τι κάνουν όταν φοβούνται. Όλα αυτά τα κατέγραψαν και παρουσιάζονται σχηματοποιημένα με τη βοήθεια των δασκάλων τους παρακάτω.

Δείτε ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ Γ΄ταξη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση