“ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ”


ATT00025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής από το 2007 υλοποιεί κάθε χρόνο ποδηλατοπορεία στα πλαίσια του διδακτικού αντικειμένου της κυκλοφοριακής αγωγής για την βιωματική επαφή των μαθητών για ασφαλή χρήση ήπιων μέσων μετακίνησης εντός της πόλης μας. Παράλληλα η δράση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στη χρήση του ποδηλάτου. Τα αποτελέσματα της πράξης αυτής τα βλέπουμε στην αύξηση των χρηστών ποδηλάτων στην πόλη μας τόσο από μικρούς και όσο κι από μεγάλους συμμετέχοντες στις ποδηλατοπορείες μας.
Φέτος παράλληλα με την ποδηλατοπορεία σχεδιάσαμε με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό μια ακόμη δράση στο χώρο του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής, εκεί όπου κατέληξε η ποδηλατοπορεία μας. Η δράση αυτή είναι ο αγωνιστικός προσανατολισμός ή orienteering όπως είναι η διεθνής ορολογία της, παίρνοντας μέρος και συμμετέχοντας στην παγκόσμια εβδομάδα αγωνιστικού προσανατολισμού που διοργανώνετε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του ανωτέρω αθλήματος, (WOD) μεταξύ 17/5 – 23/5/2023. Ο αγωνιστικός προσανατολισμός είναι ένα νέο άθλημα σχετικά στη χώρα μας. Είναι τρέξιμο σε μια δασική περιοχή με τη χρήση χάρτη και πυξίδας. Εμείς το εφαρμόζουμε σε μια ελεγχόμενη περιοχή με σκοπό την γνωριμία με το άθλημα και έναν ήπιο συναγωνισμό είτε ατομικά είτε ομαδικά. Η συνολική συμμετοχή των παιδιών ανήλθε σε 120 μαθητές περίπου, ηλικίας 10-12 ετών.
Οι δύο αυτές δράσεις συνδιοργανώθηκαν με το γραφείο της το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Europe Direct) της ΑΜΘ δια της κ. Γκατζίνη Ηράκλειας, τον Σύλλογο αγ. Προσανατολισμού ΠΕ Σερρών O-Siris δια των εκπροσώπων του, Βασίλη Χορτομάρη και Γκεβρέκη Ευστάθιο που αποτύπωσαν και κατασκεύασαν τον χάρτη του Πανθρακικού Σταδίου και τους RODOPI RUNNERS που συμμετείχαν και στήριξαν με πολύ όρεξη την αγωνόδικο επιτροπή.
Αρωγούς σ΄ αυτήν την προσπάθεια μας βρήκαμε:
τον κ. Γκεβρέκη Στάθη που ανέλαβε την διαχείριση της δράσης με ιδιαίτερο ζήλο ως και εκπρόσωπος του αθλήματος αυτού,
την ομάδα διάσωσης της πόλης μας που πλαισίωσαν καθόλη την διάρκεια της δράσης με άτομα για τις πρώτες βοήθειες αλλά και κατά την πορεία προς το Πανθρακικό Στάδιο,
τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και ειδικότερα, 8ο Ράντο Μιχάλη, 10ο Παπαγεωργίου Χρήστο, 11ο Τσατλίδη Σάββα & Κυριαζίδη Γιώργο και Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μάστανλη Σαβάκη Ανέστη, που στήριξαν με τον τρόπο τους ο καθένας τη δράση μας,
Τον κ. Γαβριηλίδη Βασίλη Πρόεδρο του Πανθρακικού Σταδίου για την απρόκοπη παραχώρηση του σταδίου,
Την Τροχαία του Α.Τ. Κομοτηνής,
Τη Δ/νση ΔΙΠΕ Ροδόπης για τη στήριξη δια του εκπροσώπου της κ. Σιγούρου Ιωάννη με την παρουσία του,
Όλους τους γονείς που συνόδεψαν και αγκάλιασαν και τις δύο δράσεις μας.
Τα ΜΜΕ για την κάλυψη των δράσεων μας.
Ευελπιστούμε η φετινή χρονιά να είναι η αφετηρία για την καθιέρωση αυτού του αθλήματος στην πόλη μας. Είστε λοιπόν καλεσμένοι για την επόμενη δράση μας πρώτα ο Θεός τον Μάιο του 2024.!!!

ATT00010

ATT00022

ATT00019

ATT00016

ATT00025

ATT00028

ATT00031

Copyright © 2023. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.