Επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο με θέμα: « Εισάγοντας την Αστρονομία και τα ρομποτικά τηλεσκόπια στην τάξη»


Καταγραφή

Το σχολείο μας ως κόμβος του D-Space έχει επιλεγεί ώστε να αποτελέσει κέντρο μάθησης κι επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ροδόπης αναφορικά με την εισαγωγή της αστρονομίας στην τάξη. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη χρήση ρομποτικών τηλεσκοπίων παράλληλα με τη σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα και τη διδασκαλία επιστημονικών εννοιών και ιδεών με τη βοήθεια μιας διαθεματικής προσέγγισης.

Το σεμινάριο αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 και ώρες 17:00 – 22:00 όπου σας περιμένουμε με χαρά για να σας ξεναγήσουμε στ’ αστέρια.

Το παρόν επιμορφωτικό εργαστήριο διοργανώνεται από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης  Ροδόπης: Αφεντουλίδου Άννα (ΠΕ70), Νιζάμ Αχμέτ (ΠΕ73), Τσιγγίδου Σουλτάνα (ΠΕ60) και Τσουρή Νικόλαος (ΠΕ70), με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και της Ελληνογερμανικής Αγωγής, υπό την αιγίδα του ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

2

3

5

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.