Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος από την 4η ΥΠΕ με θεματολογία Πρώτες Βοήθειες – Πρόληψη Ατυχημάτων

Καλωσορίσατε

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Στόχος της είναι η δημιουργία ενός παραθύρου επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας αλλά και με την τοπική κοινωνία.

Προσδοκούμε ο διαδικτυακός μας χώρος να αποτελέσει πηγή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης για όλα τα θέματα και τις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Πρόσφατα σχόλια

  Kατηγορίες

  Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος από την 4η ΥΠΕ με θεματολογία Πρώτες Βοήθειες – Πρόληψη Ατυχημάτων

  Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το αντίστοιχο συνοδευτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας (Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Γ ́ Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας & Πρόληψης), τα οποία απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας καιΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  Πρόκειται για μία εθνικής εμβέλειας προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί να συνεισφέρει  στη θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστημονική γνώση ως προς τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση προγραμμάτων/παρεμβάσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας στο σχολικό περιβάλλον.

  Στην περιοχή ευθύνης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης (που βέβαια περιλαμβάνει εμάς) εφαρμόζεται από τους/τις Ιατρούς και Επαγγελματίες Υγείας που ανήκουν στην 4η ΥΠΕ.

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάχθηκε στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας για την εφαρμογή των Εργαστηρίων  Δεξιοτήτων, και συγκεκριμένα στη Θεματική  Ενότητα : ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ.

  Περιέλαβε τη Θεματολογία: Πρώτες Βοήθειες, από τον θεματικό άξονα Πρόληψης Ατυχημάτων, από τις παρεμβάσεις του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης στην περιοχή ευθύνης της, για το σχολικό έτος 2021-2022, και εφαρμόστηκε από Ιατρούς και Επαγγελματίες Υγείας που ανήκουν στην 4η ΥΠΕ.

  Η παρουσίαση στο σχολείο πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου για το Ε1 και τη ΣΤ, και στις 8 Ιουνίου για το Ε2, με διάρκεια 1 ώρα και κάθε τμήμα.

   

  IMG e8488466d2cee46090c9fd153606f1ae V copy

  IMG e6cd6f9394125b0833ec2b0433fbac5e V copy

  IMG 701c3c47b74908fa3a0084f154d1cb13 V copy

   

   

   

   

   

   

  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων