Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Καλωσορίσατε

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Στόχος της είναι η δημιουργία ενός παραθύρου επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας αλλά και με την τοπική κοινωνία.

Προσδοκούμε ο διαδικτυακός μας χώρος να αποτελέσει πηγή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης για όλα τα θέματα και τις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Πρόσφατα σχόλια

    Kατηγορίες

    Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υλοποίησαν για το σχολικό έτος 2018 2019 το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – «Ο Κόσμος της Μουσικής- Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ» στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ. Εμείς το επισκεφθήκαμε στις 29 Μαΐου 2019.

    Το Πρόγραμμα περιλάμβανε μια δημιουργική περιήγηση στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου, όπου η  αισθητική προσέγγιση και η οπτικοακουστική αντίληψη του χώρου πλαισιώνεται από θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα με  στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν την αξία της μουσικής, να αναπτύξουν στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στην τέχνη δρώντας μέσα σε ένα χώρο πολιτισμού, να λειτουργήσουν δημιουργικά  και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

    Η διαδρομή ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου(Μ1), πέρασε από τα φουαγιέ και την πλατεία, ανεβαίνει στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια και βυθίστηκε στα άδυτα του θεάτρου, όπως στο βεστιάριο και τα καμαρίνια, για να καταλήξει στη “MOYSA” και στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 με θέα τη θάλασσα και τις πλαγιές του Ολύμπου.

    Η Σκηνή και η Πλατεία

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Κατά τη διάρκεια της περιήγησης περιγράφηκαν με λεπτομέρειες η λειτουργικότητα των χώρων και παράλληλα ξετυλίχθηκε ως θεατρικό δρώμενο ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης.

    Σε συγκεκριμένους σταθμούς εργασιών οι μαθητές χρησιμοποίησαν φύλλα εργασίας, παιχνίδια ρόλων, βιωματικές τεχνικές μάθησης, για να αντιληφθούν τη λειτουργικότητα των χώρων και με τη βοήθεια  θεατρικού δρώμενου γνώρισαν έναν μύθο της αρχαιότητας που υμνεί τη δύναμη της αγάπης και της μουσικής. Επισκέφθηκαν επίσης το μουσικό εργαστήριο MOYSA, το οποίο τους εισήγαγε βιωματικά  στον κόσμο της κλασικής μουσικής, των οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας, της όπερας αλλά και στα οπτικοακουστικά ερεθίσματα σύγχρονων μουσικών συνθέσεων και έργων τέχνης.

    Τέλος, οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος χόρεψαν κυκλικά, στον ανοιχτό χώρο της πλατείας, ανάμεσα από τα δύο κτίρια του συγκροτήματος, μπροστά από τη θάλασσα.

     

    Η Βιβλιοθήκη μας

    Μάιος 2019
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση