ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λειτουργία Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων για το σχολικό έτος 2019-2020.

     Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

       Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

   Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών. Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει. Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η ενυπόγραφη συγκατάθεσή σας.

      Το Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019. Η διανομή του φαγητού  γίνεται στις αίθουσες των μαθητών με τη λήξη του πρωινού προγράμματος (13:15΄). Όλοι οι μαθητές, και αυτοί που αποχωρούν και αυτοί που μένουν για ολοήμερο,  θα πρέπει να έχουν στη σάκα τους μία τσάντα (εάν είναι δυνατό επαναχρησιμοποιούμενη πάνινη), στην οποία θα βάζουν τα είδη του γεύματος (φαγητό-σαλάτα-ψωμί…). Για τους μαθητές που μένουν στο Ολοήμερο πρόγραμμα επιπλέον μία πετσέτα, υγρά μαντιλάκια καθαρισμού των χεριών και το μπουκάλι με το νερό τους. Για μαθητές που έχουν δηλώσει αλλεργίες θα υπάρχει διαφορετικό γεύμα.

                         Ακολουθεί το πρόγραμμα διατροφής σχολικών  γευμάτων.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.