Σεπ 06 2014

Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Γιάννης Σκαρίμπας.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και να γνωρίσετε το σχολείο μας.

Λίγα λόγια για την ιστορία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Γιάννης Σκαρίμπας

Το σχολείο μας είναι 12θέσιο Ολοήμερο και ανήκει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας. Eίναι κτισμένο σε λοφίσκο, δίπλα στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κάνηθο. Έχει πανοραμική θέα στον πορθμό του Ευρίπου και στην ευβοιωτική πλευρά της Χαλκίδας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αρχεία του, το σχολείο μας είναι το πρώτο που λειτούργησε στην συνοικία της Κανήθου και ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα σχολεία της Χαλκίδας.

Το 1981 μετεγκαταστάθηκε στο σημερινό κτίριο, καθώς μέχρι τότε χρησιμοποιούσε μισθωμένες αίθουσες. Εκείνη την περίοδο ο αριθμός των μαθητών ανερχόταν στους 470. Το 1983 επήλθε αποσυμφόρηση λόγω της μαζικής μετεγγραφής μαθητών στο τότε νεοιδρυθέν 21ο Δημοτικό Σχολείο. Ο αριθμός των μαθητών μειώθηκε στους 350 περίπου. Σήμερα φοιτούν 260 μαθητές στο σχολείο μας.

Η οργανικότητά του είναι 12θέσιο με τον 1566/85 Νόμο. Με την Φ50/284/5929/Γ1/9-6-2005 απόφαση ιδρύεται το Ολοήμερο Τμήμα του. Από 1-9-2010 λειτουργεί με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). Μετά από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και την πρόταση που κατατέθηκε από το σχολείο μας, αποδόθηκε η ονομασία “9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Γιάννης Σκαρίμπας”.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση