Αρχείο για "Απρίλιος, 2017"

Εγγραφές στην Α΄ τάξη για το σχ. έτος 2017-18

ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2017-18

Πατήστε πάνω στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες.

Ετικέτες:

Εγκατάσταση αντικευρανικής προστασίας

 

Εγκαταστάθηκε αντικεραυνικό δίκτυο προστασίας στις ταράτσες των δύο κτηρίων του σχολείου. Ευχαριστούμε για την  υλοποίηση της παροχής αυτής,  τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Ελένη Βλάχου – Σταματάκη.

Ετικέτες:

Ολοκλήρωση εργασιών στον χώρο του σχολείου

 

Αν και το σχολείο παρέμεινε κλειστό για δύο εβδομάδες, για μαθητές και εκπαιδευτικούς,  λόγω των διακοπών του Πάσχα,   είχαμε μεριμνήσει να πραγματοποιηθούν διάφορες εργασίες,  οι οποίες ολοκληρώθηκαν το  συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι εργασίες αυτές ήταν:  η  κατασκευή και ητοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στη μάντρα που χωρίζει το Δημοτικό από το Νηπιαγωγείο, η  κατασκευή δικτύου απόρροιας όμβριων υδάτων κοντά στις βρύσες στο κάτω προαύλιο, η στεγανοποίηση στις ζαρντινιές στο πάνω προαύλιο προς αποφυγή δημιουργίας υγρασίας, η  επισκευή του δαπέδου και η διαγράμμιση του γηπέδου handball στο πάνω προαύλιο, το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων στον προαύλιο χώρο, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη συντήρηση και βελτίωση του σχολικού κτηρίου.

Για την υλοποίηση όλων αυτών των εργασιών ευχαριστούμε τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως την Πρόεδρό της κ. Ελένη Βλάχου – Σταματάκη.

Ετικέτες:

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

ΑΦΙΣΑ 24-4-17Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, γι΄ αυτό σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις. Έτσι και σε πολλά μέρη της Αττικής και της Ελλάδας γενικότερα,  θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις αφιερωμένες στο βιβλίο.

Επίσης, την  ίδια ημέρα πέθανε  ο  Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα  (Miguel de Cervantes Saavedra) (1547-1616),  Ισπανός συγγραφέας, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας στην ισπανική γλώσσα και ο κατ’ εξοχήν μυθιστοριογράφος παγκοσμίως, καθώς  και ο Άγγλος  ποιητής και θεατρικός συγγραφέας  Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) (1954-1616).  Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως.  Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και «Βάρδος του Έιβον». Τα σωζόμενα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργασιών, αποτελούνται από περίπου 38 θεατρικά έργα,  154 σονέτα, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα ποιήματα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και ερμηνεύονται περισσότερο συχνά από τα έργα οποιουδήποτε άλλου θεατρικού συγγραφέα.

Με αφορμή λοιπόν, τα δύο παραπάνω γεγονότα και για ένα όμορφο άνοιγμα του σχολείου μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές μας  Κατερίνα,  Λυδία,  Αλέξανδρος και Ανδρέας,  θα παρουσιάσουν ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, μετά την πρωινή προσευχή.

DSC06431β

Ετικέτες:

Διανομή DVD στους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης

dvd_discsΤην Παρασκευή 7 Απριλίου 2017  διανεμήθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄τάξης DVD από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους στην εκδήλωση. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δεληγιάννη Σταύρο για τη μαγνητοσκόπηση.

Αποσπάσματα της έκθεσης του Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνου στο σχολείο

 

Ο κ. Ροδινός Μανώλης έχοντας το “χάρισμα” της μεταδοτικότητας και της επικοινωνίας με τα παιδιά,  παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο, τις πάνω από εκατό χρόνια,  φιγούρες του Καραγκιόζη. Έμαθε στα παιδιά διάφορα πράγματα σχετικά με την ιστορία του Καραγκιόζη και τους μίλησε για την εξέλιξη των κινηματογραφικών μηχανών. Τέλος, τα παιδιά διασκέδασαν με την  παράσταση “Ο Καραγκιόζης γραμματικός”.

Οι δικές μας ευχές για το Πάσχα

 

ΚΑΡΤΑ ΠΑΣΧΑ

Ευχόμαστε στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους ” Καλό Πάσχα” και τους περιμένουμε όλους τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, που θα ανοίξουν πάλι τα σχολεία, με το πέρας των πασχαλινών μας διακοπών.

Ετικέτες:

Εκκλησιασμός

imagesΕνόψει του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017,  για όλες τις  τάξεις  του σχολείου κατά τις δύο πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου, στον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων. Όποιος μαθητής ή μαθήτρια επιθυμεί να κοινωνήσει, να προετοιμαστεί εγκαίρως και να ενημερώσει τον εκπαιδευτικό του τμήματός του.

Ετικέτες:

2ο Τουρνουά Αλληλεγγύης

Τα αποτελέσματα των αγώνων χθες, 1-4-2017,  στο 2ο Τουρνουά Αλληλεγγύης για το σχολείο, είχαν ως εξής:

9ο / 8ο –     0-4

9ο / 10ο –  1-4

9ο/ 18ο –   0-0

9ο/13ο –    1-4

9ο/ 4ο –     0-1

Αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά, έγινε μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά και σημασία έχει η συμμετοχή και η διασκέδαση τους.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που συμμετείχαν ήταν:   Αργυράκης Γ., Βουζοπλής Ν., Καραούλης Δ., Κολόμβας Ν., Μπελεβώνης Ν., Νάτσκας Θ., Παττακός Κ., Πετρόπουλος Αλ. , Τσίρμπας Κ. και Τσιφτσόγλου Β.

Ευχαριστούμεθερμά τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τους γονείς τους και  τους γυμναστές κ. Αλέξάνδρα Μπάτζου και κ. Τάσο Λαμπαούνα.

Ευχαριστούμε επίσης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δάρα Δ., που μετέφερε στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων, όσα τρόφιμα και  είδη πρώτης ανάγκης  συγκεντρώθηκαν.

DSC06269

 

Ετικέτες:

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

2-4-2016Από το 2008, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε πως κάθε χρόνο, θα γιορτάζεται στις 2 Απριλίου η Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.
Μια ημέρα που σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.

Περισσότερο είναι αφιερωμένη στο παιδί με αυτισμό. Είναι μια πραγματικότητα που όλοι φοβόμαστε καθώς η πάθηση αυτή έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ερευνες δείχνουν πως περίπου 1 στα 150 παιδιά είναι αυτιστικό.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Η ενημέρωση είναι το παν ώστε να μπορούν αυτά τα παιδιά που είναι όπως όλα τα υπόλοιπα, να ενταχθούν στην κοινωνία μας.

Σύμφωνα με το  logotherapeia.com.gr, ο αυτισμός:

1. Είναι μια σύνθετη διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από δυσκολία στην επικοινωνία και/ή στις κοινωνικές δεξιότητες από την παιδική ηλικία.

2. Έως και σήμερα δεν υπάρχουν βιολογικές ενδείξεις ή ιατρικά τεστ για τον αυτισμό. Οι διαγνώσεις βασίζονται σε συμπεριφορές οι οποίες παρουσιάζονται σε συνδυασμούς κατά την πρώτη παιδική ηλικία. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση