ΑΦΙΣΑ 24-4-17Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, γι΄ αυτό σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις. Έτσι και σε πολλά μέρη της Αττικής και της Ελλάδας γενικότερα,  θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις αφιερωμένες στο βιβλίο.

Επίσης, την  ίδια ημέρα πέθανε  ο  Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα  (Miguel de Cervantes Saavedra) (1547-1616),  Ισπανός συγγραφέας, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας στην ισπανική γλώσσα και ο κατ’ εξοχήν μυθιστοριογράφος παγκοσμίως, καθώς  και ο Άγγλος  ποιητής και θεατρικός συγγραφέας  Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) (1954-1616).  Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως.  Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και «Βάρδος του Έιβον». Τα σωζόμενα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργασιών, αποτελούνται από περίπου 38 θεατρικά έργα,  154 σονέτα, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα ποιήματα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και ερμηνεύονται περισσότερο συχνά από τα έργα οποιουδήποτε άλλου θεατρικού συγγραφέα.

Με αφορμή λοιπόν, τα δύο παραπάνω γεγονότα και για ένα όμορφο άνοιγμα του σχολείου μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές μας  Κατερίνα,  Λυδία,  Αλέξανδρος και Ανδρέας,  θα παρουσιάσουν ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, μετά την πρωινή προσευχή.

DSC06431β