αανακοινωσηΑγαπητοί γονείς, 

Προς επίτευξη της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας του σχολείου, παρακαλούμε προσέξτε τα παρακάτω:

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Το ωρολόγιο πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα (19-23 Σεπτεμβρίου 2016) θα ολοκληρώνεται στις 13.15 καθημερινά για όλες τις τάξεις και τα τμήματα.

Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος oloimero

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργεί για την τρέχουσα εβδομάδα (19-23 Σεπτεμβρίου 2016) μόνο για τους μαθητές/τριες της Α΄Δημοτικού, οι οποίοι ανέρχονται στους 24, χωρίς τα αδέλφια τους, τα οποία ανέρχονται στα 8. Η  ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών  είναι στις 15.00 ανεξάρτητα με ό,τι είχε δηλωθεί στην αρχική δήλωση που έγινε τον Ιούνιο, λόγω ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.  Τραπεζοκόμος είναι η κ. Λιάνου Ελένη, κατόπιν συμφωνίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Μεριμνήστε για το φαγητό και τα προσωπικά αντικείμενα  των παιδιών σας κατά την παραμονή τους στο Ολοήμερο.

Ενδεχόμενα αιτήματα εκπρόθεσμων εγγραφών υποβάλλονται στη  Διευθύντρια του σχολείου, η αποδοχή των οποίων ωστόσο απαιτεί την έγκριση του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Έναρξη ημερήσιου προγράμματος-προσέλευση μαθητών

Το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρχίζει στις 8.00 με την προσέλευση των μαθητών στον χώρο του σχολείου. Οι γονείς-συνοδοί παραδίδουν τους μαθητές/τριες στον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό στην είσοδο του σχολείου και αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών/τριών (8.00-8.10) δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στον χώρο του σχολείου ουδείς άλλος εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 2368/Γ2/09-01-2007 εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας, με θέμα την ασφάλεια των μαθητών, « Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων […] υποχρεούνται να φροντίζουν, ώστε οι θύρες εισόδου- εξόδου στο χώρο του σχολείου να παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου». Ως εκ τούτου, η θύρα εισόδου στον χώρο της αυλής θα κλειδώνεται καθημερινά μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προσευχής.

schoolbusΟλοκλήρωση ημερήσιου προγράμματος- αποχώρηση μαθητών

Οι γονείς-συνοδοί παραλαμβάνουν τους μαθητές/τριες από τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό στις πόρτες της αυλής (Α΄ και Β΄ τάξη από Αυτ. Ηρακλείου), ( Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄από Σπετσών), μετά το χτύπημα του κουδουνιού λήξης των μαθημάτων. Κατά την ώρα εξόδου των μαθητών ουδείς εκ των γονέων-συνοδών εισέρχεται στο χώρο του σχολείου, προκειμένου η αποχώρηση και η παραλαβή των μαθητών να γίνει με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Αφού ολοκληρωθεί η αποχώρηση των μαθητών, οι γονείς-συνοδοί που επιθυμούν να εισέλθουν στο σχολείο για συνεργασία με τη Διευθύντρια ή τους εκπαιδευτικούς μπορούν να το πράξουν.

Παρακαλείσθε να μη σταθμεύετε τα οχήματά σας στις διαβάσεις, ώστε η αποχώρηση των μαθητών να είναι ασφαλής.

Λειτουργία κυλικείου

kylikioΣτον χώρο του σχολείου λειτουργεί κυλικείο. Υπεύθυνη του κυλικείου είναι η κ. Γιαννακάκη Άντζελα.

 

 

 

Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητή

Κατά τη λήξη της περασμένης σχολικής χρονιάς δόθηκε προς συμπλήρωση στους μαθητές/τριες που τώρα φοιτούν στη Δ΄ τάξη το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Παρακαλούμε να επιστραφεί συμπληρωμένο εντός της ερχόμενης εβδομάδας (έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου). Όσοι μαθητές δεν το προσκομίσουν θα αποκλειστούν από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Αν έχετε χάσει το έντυπο, μπορείτε να το εκτυπώσετε από το Ιστολόγιο του σχολείου ή να το ζητήσετε από το γραφείο της Διευθύντριας.

Ενημέρωση γονέων

Παρακαλούμε για την τακτική ανάγνωση εκ μέρους των γονέων-κηδεμόνων των ενημερωτικών σημειωμάτων που δίδονται στους μαθητές/τριες, τα οποία αναρτώνται στον Πίνακα Ανακοινώσεων παραπλεύρως της πόρτας της αυλής και δημοσιεύονται και στο σχολικό ιστολόγιο. Οι ημέρες-ώρες συνεργασίας εκπαιδευτικών-γονέων θα ανακοινωθούν σύντομα, μόλις σταθεροποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα.

pyrosvestikiΑντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

Για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης παρακαλούμε ακολουθήστε τις παρακάτω  οδηγίες:

  • Σε περίπτωση κατάστασης κρίσης (σεισμός/ πυρκαγιά) μην επιχειρήσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με το σχολείο, διότι θα δυσχεράνετε την προσπάθεια επικοινωνίας του σχολείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών (παροχή Α΄ βοηθειών, πυρόσβεση κ.λπ.).
  • Κανένας μαθητής/τρια δεν θα εγκαταλείψει τον σχολικό χώρο μόνος του, αν δεν έρθει κάποιος να τον παραλάβει. Σε περίπτωση προσωπικής αδυναμίας να παραλάβετε τα παιδιά σας, επικοινωνήστε με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας ή με κάποιον άλλο γονέα στον οποίο θα αναθέσετε την παραλαβή του παιδιού. Τα παιδιά θα παραμείνουν ασφαλή στον χώρο καταφυγής ή σε άλλο καταλληλότερο χώρο, μέχρις ότου παραληφθούν από τους γονείς-κηδεμόνες ή άλλο ορισθέν πρόσωπο.

Το πλήρες κείμενο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων υπάρχει αναρτημένο στο ιστολόγιο του σχολείου ( https://blogs.sch.gr/9dimamarous/2015/11/Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου, πυρκαγιών…)

Με την προσδοκία ειλικρινούς και αποτελεσματικής επικοινωνίας & συνεργασίας,

Ο  Σύλλογος  Διδασκόντων του 9ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου