ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑΤο σχολείο θα συμμετάσχει στον 9ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου 2015, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, κατά τις ώρες 08.15 έως 10.15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι: να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας, να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές και να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού μπορείτε να  τη δείτε εδώ, όπως και τις σχετικές οδηγίες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Προς εξάσκηση των μαθητών που θα συμμετάσχουν ακολουθούν τα θέματα ορισμένων εκ των τελευταίων διαγωνισμών. Για να τα δείτε πατήστε εδώ.