sx.drast.dΠέραν των αμιγώς διδακτικών δραστηριοτήτων που προσδιορίζονται επαρκώς από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, στο σχολείο μας πραγματοποιούνται ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με το περιβάλλον, την αγωγή υγείας, τον πολιτισμό κ.λπ. με σκοπό την ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών μας, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά (βλ. σχετ. άρθρο 1 του Ν. 1566/1986 για το σκοπό της Α/βάθμιας Εκπ/σης).

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν εγκριθεί τα ακόλουθα σχέδια σχολικών δραστηριοτήτων:

  • Ο κήπος των συναισθημάτων (Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τους μαθητές του Α1 και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Καργιώτου Όλγα και τον κ. Ηλιάκη Γιάννη).
  • Απ΄ την άμαξα στο πλοίο, απ΄ το τρένο στο μετρό, ρόδα είναι και γυρίζει απ΄ τη ως τον ουρανό (Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τους μαθητές του Γ1 και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Παπαδοπούλου Μαίρη, την κ. Σακκούλη Γεωργία και τον κ. Ηλιάκη Γιάννη).
  • Για να έχουμε νερό διαυγές και καθαρό (Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τους μαθητές του Γ1 και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Παπαδοπούλου Μαίρη, την κ. Χαλατσά Κωνσταντίνα, τον κ. Χριστόπουλο Βασίλη και τον κ. Ηλιάκη Γιάννη).
  • Το νερό είναι πηγή ζωής (Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τους μαθητές του Γ2 και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Λεμπέση Λευτέρη, την κ. Σακκούλη Γεωργία, τον κ. Ηλιάκη Γιάννη και τον κ. Χριστόπουλο Βασίλη).
  • Μαρούσι 19ος-20ος αιώνας (Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τους μαθητές του Δ1 και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Γιαννουράκου Ελένη).
  • Ο διάλογος της Μύρτιδος με τα παιδιά (Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τους μαθητές του Δ1 και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Γιαννουράκου Ελένη).
  • Οδηγός πλεύσης Μεσόγειος ζωής (Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τους μαθητές των ΣΤ1 και ΣΤ2 και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Κόρμπη Γιάννα και την κ. Μπαλανίκα Αφροδίτη).
  • Ήθη και έθιμα της Μεγάλης Βρετανίας (Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τους μαθητές και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Κελαϊδή Μαίρη και την κ. Χαλατσά Κωνσταντίνα).
  • Πάμε σινεμά (Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τους μαθητές του και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Ηλιάκη Γιάννη, την κ. Μπαζιάνου Χρύσα και την κ. Κατσιαβάρα Αλέξάάνδρα).
  • Σωστή διατροφή και υγεία (Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τους μαθητές του Β2 και υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Βαστάκη Μαρία).
  • Παραμυθοζωγραφιές (Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τους μαθητές του Β3 και υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Βαστάκη Μαρία).

Ταυτόχρονα υλοποιείται Πρόγραμμα του 9ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Καργιώτου Όλγα, την κ. Τάγαρη Γιώτα και την κ. Τσάνου Αφροδίτη: