Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Σουφλίου και στο οινοποιείο των αδερφών Μπέλλα

Εκπ/κή Επίσκεψη

Στις 6 Οκτωβρίου τα τρία τμήματα της Ε΄τάξης του σχολείου μαε πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Σουφλίου και στο οινοποιείο των αδερφών Μπέλλα. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το ΚΠΕ όπου οι συνάδελφοι του Κέντρου ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για την καλλιέργεια της αμπέλου, για την παραγωγή της αμπέλου και για τον τρύγο. Δεύτερος σταθμός ήταν το οινοποιείο των αδερφών Μπέλλα που βρίσκεται 2-3 χιλιόμετρα δυτικά του Σουφλίου. Ο κ. Θανάσης Μπέλλας υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές και στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τον τρύγο των σταφυλιών που εντελώς τυχαία γινόταν εκείνη τη στιγμή και μάλιστα η ημέρα της επίσκεψης στο οινοποιείο ήταν η τελευταία ημέρα του τρύγου. Επίσης, τους ενημέρωσε για τα στάδια παραγωγής του οίνου και του τσίπουρου. Ακολούθως έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να τρυγήσουν κάποια ποσότητα σταφυλιών στον αμπελώνα και συνέχεια τους οδήγησε στους χώρους παραγωγής και επεξεργασίας του οίνου και του τσίπουρου.

Οι γνώσεις που αποκόμισαν τα παιδιά ήταν πολύ εποικοδομητικές  και οι εμπειρίες τους πρωτόγνωρες.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι δάσκαλοί τους: Γιαμούρα Μαρία, Σκεύας Χρήστος , Τσέτσος Σταύρος, καθώς και η συνάδελφος της παράλληλης στήριξης Γκιουρτζίδου Σοφία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Εημέρωση από τον κύριο Θανάση Μπέλλα
Εημέρωση από τον κύριο Θανάση Μπέλλα
Τα παιδιά συμμετέχουν στον τρύγο
Τα παιδιά συμμετέχουν στον τρύγο

 

Χώρος διαλλογής της ρόγας των σταφυλιών.

Χώρος διαλογής της ρόγας των σταφυλιών.

DSC01363Χώρος ζύμωσης του μούστου

Κοντά στις δεξαμενές ζύμωσης
Κοντά στις δεξαμενές ζύμωσης
Το αποστακτήριο. Εδώ με τη μέθοδο της απόσταξης παράγεται το φημισμένο τσίπουρο του Σουφλίου
Το αποστακτήριο. Εδώ με τη μέθοδο της απόσταξης παράγεται το φημισμένο τσίπουρο του Σουφλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *