9ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Εκδηλώσεις

5η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Με επιτυχία στέφτηκαν οι εκδηλώσεις του σχολείου μας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού. Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκαν οι Γυμναστές κ. Νικολίτσας  Γιάννης και κ.Δαστερίδης Κώστας. Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.

 

 

 

 

Η γιορτή της «Υιοθεσίας» μαθητών του Α1΄ τμήματος από μαθητές του E1΄ τμήματος

Το σχολείο μας εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό, ανάμεσα στις άλλες δράσεις που ξεκινά. Το θεσμό της «Υιοθεσίας» μαθητών της Α΄ τάξης από μαθητές της Ε΄ τάξης.

Η «Υιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης» πέρα από μια εκδήλωση, είναι μια πράξη ουσίας που επιδιώκει την εύκολη προσαρμογή και ένταξη τους στη σχολική κοινότητα καθώς και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών όλων των τάξεων.

Λίγα λόγια για τον θεσμό

Τα παιδιά του Ε1΄ τμήματος ετοίμασαν μια χαρούμενη  γιορτή, για να υποδεχθούν τα πρωτάκια του τμήματος Α1 με χαμόγελα αγάπης, αισιόδοξα τραγούδια, παιχνίδια γνωριμίας, δώρα και όμορφες χειροτεχνίες

Κάθε Πρωτάκι του σχολείου, «υιοθετείται» στην αρχή της χρονιάς από ένα Πεμπτάκι. Το Πεμπτάκι αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί  και να το προστατεύει  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το Πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί. Και τα Πεμπτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα Πρωτάκια τους.

Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν να φροντίζουν τους μικρότερους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα, να βοηθούν και νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.

Όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 9ουΔημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης ευχόμαστε στους μαθητές της Α’ τάξης μια όμορφη, δημιουργική και αξέχαστη σχολική χρονιά!

4η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Με επιτυχία στέφτηκαν οι εκδηλώσεις του σχολείου μας στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού. Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκαν οι Γυμναστές κ.κ. Νικολίτσας Γιάννης και Δαστερίδης Κώστας. Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.

Στην αυλή

Στην αυλή

Στην αυλή

Στην αυλή

Εκθέματα των μαθητών μας

Εκθέματα των μαθητών μας

Εκθέματα των μαθητών μας

Εκθέματα των μαθητών μας

Εκθέματα των μαθητών μας

Εκθέματα των μαθητών μας

Στην αυλή

Στην αυλή

Στο χώρο πολλαπλών χρήσεων

Στο χώρο πολλαπλών χρήσεων

Στο χώρο πολλαπλών χρήσεων

Στο χώρο πολλαπλών χρήσεων

InkedDSC03356_LI InkedDSC03368_LI InkedDSC03372_LI InkedDSC03396_LI

21η Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

«Ο Ελύτης είπε ότι η ποίηση είναι μια άλλη όραση. Πράγματι, γιατί μας δείχνει την άλλη όψη των πραγμάτων. Πώς ο πραγματικός κόσμος προεκτείνεται στον ιδανικό, ή αντιστρόφως,πώς ο ιδανικός  κόσμος προεκτείνεται στον πραγματικό»

Και η Ποίηση πάντοτε είναι μία όπως ένας είναι ο ουρανός. Το ζήτημα είναι από πού βλέπει κανείς τον ουρανό.

                       

Κι εμείς σήμερα στο 9ο Δημοτικό, μικροί και μεγάλοι, είδαμε τον ουρανό καταμεσής της αυλής του σχολείου μας, μέσα από τις μελωδικές φωνές των παιδιών της Ε΄Τάξης.

Με έναν μοναδικό τρόπο, τα παιδιά με την κ. Βάσω-δασκάλα της Μουσικής, επέλεξαν να μας οδηγήσουν στον μαγικό κόσμο του στίχου και της μουσικής,να μας δείξουν την άλλη όψη των πραγμάτων και να καταλάβουμε πως αξίζει να γιορτάζουμε μια τέτοια μέρα! Ζούμε σε μια χώρα άλλωστε που γεννηθήκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους ποιητές του κόσμου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Μας τραγούδησαν τα παρακάτω ποιήματα σημαντικών ποιητών μας που μελωποιήθηκαν και αγαπήθηκαν!

  • Απλώνουμε τα χέρια σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και
  • Γεια σας Τριαντάφυλλα σε ποίηση Κωστή Παλαμά

Τους ευχαριστούμε θερμά για το όμορφο μελωδικό ταξίδι!!!

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΥΓΑ!!!

Ενα έθιμο που καλά κρατεί στις δυο ξένες χώρες Γαλλία και Γερμανία αναβίωσε και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στα πλαίσια του μαθήματος γαλλικών και γερμανικών. Αφού ο καιρός στάθηκε καλός μας σύμμαχος, κρύψαμε παντού στην αυλή αυγουλάκια και οι μαθητές έψαξαν για να τα βρούνε….Κάποιοι ήταν πολύ παρατηρητικοί, άλλοι λιγότερο…Το σίγουρο ήταν πως η χαρά ήταν για όλους μεγάλη! Ευχές πολλές σε όλους για Καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο!

FROHE OSTERNJOYEUSES PAQUES

Δούρου Ραλλού

Καπόγλου Βαλεντίνη

Παπαγιάννη Δήμητρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ SOS

Εν όψει του Πάσχα επισκεφτήκαμε το χωριό sos  και μέσα στα πλαίσια της προσφοράς και της αλληλεγγύης οι μικροί μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας έστειλαν το δικό τους μήνυμα: ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου τα τμήματα της Α’ τάξης καθώς και το τμήμα Ε1, συμμετείχαν στην παρέλαση της πόλης μας που έγινε στα πλαίσια της γιορτής των χελιδονισμάτων.Μια ευκαιρία να ευχηθούμε στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης «Χαρούμενη Άνοιξη