Συγκέντρωση γονέων

Σήμερα ολοκληρώθηκε  μία ακόμη συγκέντρωση γονέων, δια ζώσης αυτή τη φορά. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε από και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς για επίκαιρα παιδαγωγικά θέματα. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή!

20220415 161930

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου

Φέτος γιορτάσαμε τη σημαντική αυτή μέρα γνωρίζοντας τη βραβευμένη με όσκαρ ταινία μικρού μήκους “Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του Μόρις Λεσμορ” και το αντίστοιχο βιβλίο. Επίσης συμμετείχαμε σε διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με θέμα μία παροιμία και περιμένουμε τα αποτελέσματα!

20

Ήρθε η άνοιξη και άρχισαν τα πειράματα!

Αξιοποιώντας τα ερεθίσματα που μας χαρίζει η άνοιξη, με την ανάπτυξη των φυτών βρήκαμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε!

Συζητήσαμε για τις ανάγκες που έχουν τα φυτά προκειμένου να αναπτυχθούν σωστά και καταλήξαμε στην ανάγκη για ήλιο, νερό, ζέστη, χώμα και σπόρο. Για να διαπιστώσουμε όμως πόσο σημαντικοί είναι οι παράγοντες αυτοί χρησιμοποιήσαμε  διαφορετικά βαζάκια στα οποία αποκλείαμε έναν παράγοντα κάθε φορά για να δούμε πως αυτός ο παράγοντας επηρεάζει την ανάπτυξη του φυτού, κάνοντας έτσι μία εισαγωγή στην επιστημονική έρευνα. Στο ένα βαζάκι για παράδειγμα, το φυτό δεν είχε ήλιο ( το βάλαμε μέσα σε ένα ντουλάπι) ενώ είχε  όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (χώμα, νερό, σπόρο, ζέστη), στο άλλο δεν είχε νερό κ.ο.κ. Ένα βάζο πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και τελικά διαπιστώσαμε ότι εκεί το φυτό αναπτύχθηκε πιο γρήγορα και ήταν πιο υγιές! Στη συνέχεια φυτέψαμε τα δικά μας φυτά και περιμένουμε να αναπτυχθούν και να ανθίσουν!

25 Inked23 LI Inked24 LI

16 17 18 19