Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης ευαισθητοποίησαν τους συμμαθητές τους για τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση (Global Campaign for Education) που προωθεί την Εκπαίδευση για Όλους ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και κινητοποιεί την κοινή γνώμη με σκοπό να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα.

Στην εκστρατεία της Actionaid Στείλε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές στέλνοντας τα μηνύματά τους μέσω της Actionaid προς τους αρχηγούς των κρατών του πλανήτη

ΓΙΑΤΙ

Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την υποχρέωση να  παρέχουν δωρεάν δημόσια υποχρεωτική βασική εκπαίδευση σε όλους τους ανθρώπους κυρίως στα παιδιά, τις γυναίκες και σε όλα τα μέλη της κοινωνίας που κινδυνεύουν από αποκλεισμό. 

 

 

Πάρτε και εσείς με την τάξη σας μέρος στη φετινή μας εκστρατεία Στείλε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο!

Η Εκπαίδευση αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό όπλο στη μάχη κατά της φτώχειας. Για 61 εκατομμύρια παιδιά και 750 εκατομμύρια ενήλικες, αυτό το δικαίωμα παραβιάζεται καθημερινά.

 

Ας ενώσουμε τις φωνές μας, μαθητές από πλούσιες και φτωχές χώρες και μέσα από παραπλήσιες εκδηλώσεις,  να υπενθυμίσουμε  στους ηγέτες  τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και την ανάγκη ουσιαστικής κατοχύρωσης του δικαιώματος πρόσβασης κάθε παιδιού σε αυτήν.

 

 

Ετικέτες: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *