7 Μαρ 2014

Bιωματικό εργαστήρι «ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Δράσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στόχος προγράμματος: Η κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών μέσω βιωματικών διαδραστικών τεχνικών μάθησης.


DSCN1436 (1) DSCN1449 DSCN1450

 

Οι μαθητές του Ολοήμερου  με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Κατερίνα Κρίκου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού τους προγράμματος με θέμα την  κυκλοφοριακή αγωγή συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο που διοργάνωσε το Γραφείο Αγωγής Υγείας Π.Ε Α΄ΑΘΗΝΑΣ  και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς».

 

Η εκπαιδευτική αυτή δράση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου για μία διδακτική ώρα ανά τμήμα.

 

Τα παιδιά μέσα από διάφορες δραστηριότητες ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν την ασφαλή κίνηση των πεζών και τη σωστή οδική συμπεριφορά.
Στην αρχή αντάλλαξαν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής.
Ο εκπαιδευτής του προγράμματος με μία εικονική αναπαράσταση μίας πόλης βοήθησε τους μαθητές να εξασκηθούν σε βασικές δεξιότητες  ως πεζοί.
 Είχαν την ευκαιρία να μάθουν με βιωματικό τρόπο πως διασχίζουμε ένα δρόμο χρησιμοποιώντας τις διαβάσεις πεζών αλλά και να διακρίνουν την πιο ασφαλή διαδρομή από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα.
Στην τελευταία δραστηριότητα γνώρισαν και εξοικειώθηκαν με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τους φωτεινούς σηματοδότες και τις κατηγορίες πινακίδων.
Εντόπισαν τους κινδύνους που διατρέχουν από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, μηχανών και μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

 Με το πρόγραμμα αυτό, συνειδητοποίησαν ότι η γνώση και η πιστή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) συμβάλλει στην απόκτηση κυκλοφοριακής συνείδησης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

 

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (K.O.K.)

 

 

Αφήστε μια απάντηση