«Η ζωή μέσα στις λέξεις μου» (La vie entre mes mots),

“Η ζωή μέσα στις λέξεις μου” ήταν αρχικά ένα θεατρικό έργο γραμμένο από  τον έφηβο  Benjamin Cognet, ο οποίος ήταν δυσλεξικός και  πρόβαλλε  την προσωπική του ιστορία . Ο Benjamin Cognet  παρά όμως τις  μαθησιακές διαταραχές του  κατάφερε να γίνει συγγραφέας και να συνεχίσει τις σπουδές του  στον κινηματογράφο.

Αυτό το  θεατρικό έργο έγινε μια ταινία μικρού μήκους   με την  ιστορία ενός  δυσλεκτικού μαθητή από τη Γαλλία ο οποίος  ονειρευόταν να γίνει ένας σπουδαίος συγγραφέας!

Το  1ο μέρος της μικρού μήκους ταινίας  ασχολείται με όλα αυτά που αντιμετώπισε  o ήρωας στο σχολείο και ιδιαίτερα τη σχολική βία που εισέπραξε πριν την διάγνωση του! Το ξεχωριστό αυτό αγόρι με το φανταστικό μυαλό πριν βοηθηθεί για ν αντιμετωπίσει τις μαθησιακές του δυσκολίες ήταν σχεδόν για όλους  ένας τεμπέλης, ηλίθιος που δεν ξέρει να διαβάζει λέξεις!
Στο 2 ο μέρος  αναδεικνύεται η  αποφασιστικότητα  του μικρού μαθητή η  οποία σε συνδυασμό με τη βοήθεια που πήρε μετά τη διάγνωση του  και ενός φορητού υπολογιστή και το Medialexie Toolbar   κατάφεραν τ΄ακατόρθωτα για τους περισσότερους.

Την βράβευση του  για το καλύτερο κείμενο στο τέλος της σχολικής χρονιάς

Μια ιστορία που φωτίζει σκοτεινές πλευρές όχι μόνο της δαιμονοποιημένης δυσλεξίας αλλά και του συνεχώς αυξανόμενου “κρυφού” πολλές φορές , λεκτικού σχολικού εκφοβισμού!

 

 

 

1 μέρος

 

2 μέρος

 

 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *