27 Απρ 2013

Κόκκινη κάρτα στη βία.

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Δράσεις, Ε τάξη, Εκπαιδευτικά προγράμματα, ΣΤΟΠ στη Βία

Πριν λίγες ημέρες (18-4-2013)οι μαθητές της Ε1 τάξης  μαζί με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Ανδρέα  Στρατίκη , στα πλαίσια του εκπαιδευτικού τους προγράμματος με τίτλο «Κόκκινη κάρτα στη ΒΙΑ«,  επισκέφτηκαν το Τ.Ε.Φ.Α.Α  Αθηνών.

Στο χώρο του Τ.Ε.Φ.Α.Α είχαν  μια προγραμματισμένη συνάντηση  με τον επίκουρο καθηγητή Αθλητικής  Κοινωνιολογίας  Πατσαντάρα Νικόλαο , η οποία ήταν πολύ σημαντική για το πρόγραμμά τους που ως αντικείμενο έχει την βία στον αθλητισμό.

Με αφορμή  φωτογραφίες και βίντεο  ο  κ. Πατσαντάρας  έθιξε  θέματα  όπως της  οπαδικής  βίας ,  του ρόλου των Μ.Μ.Ε  και πως αυτά επηρεάζουν το  κοινό , του μιμητισμού  και της αναπαραγωγής  αρνητικών προτύπων  και  της  αθλητικής  υποκουλτούρας γενικότερα ,   που προκάλεσαν  το ενδιαφέρον των μαθητών  για συζήτηση και ενημέρωση .

Μέσα από  τη συζήτηση  που  αναπτύχθηκε ,  αναδείχθηκε η ευθύνη που έχουμε  όλοι  μας για  τη  βία  στον αθλητισμό  που οδηγεί πολύ συχνά ακόμη και  σε απώλεια ανθρώπινης ζωής !  Προβλήθηκε  όμως και η μαγεία και η χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός , η ιδέα της ευγενούς άμιλλας  που καλλιεργεί  και η αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας υγιούς αθλητικής κουλτούρας που δομείται από μικρή ηλικία και προστατεύει τους νέους  ώστε να μη γίνουν στο μέλλον   θύματα ή και  ακόμη και θύτες οπαδικών συμπεριφορών.

Η εμπειρία για εμάς ήταν μοναδική και για τον καθηγητή κ. Πατσαντάρα   «..ήταν  πρόκληση η επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές !..» όπως ο ίδιος μας είπε.

Ευχαριστούμε πολύ τον επίκουρο  καθηγητή κ. Ν.  Πατσαντάρα για την φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά του.

ΚΑΝΕΤΕ  ΚΛΙΚ  ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΕΙΤΕ  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ ΒΙΑ «

Αφήστε μια απάντηση