16 Απρ 2013

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων στο σχολείο μας!

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Δράσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Πολιτισμός, Σας προτείνουμε....

Ο  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας υλοποιεί, σε συνεργασία με τα σχολεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευης, εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων,  σε δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό  και την επαφή των παιδιών με την κλασική μουσική.  Στο πλαίσιο αυτό, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου ,  μυώντας τους μικρούς μαθητές στον κόσμο της μουσικής.

Σήμερα  η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών επισκέφτηκε το σχολείο μας  και κατάφερε να κάνει τη μέρα μας όχι μόνο μελωδική αλλά και ξεχωριστή!

Τα μέλη της ορχήστρας με χαμόγελο και  πολύ διάθεση μ ένα εξαιρετικό διαδραστικό πρόγραμμα , κατάφεραν να μας παρασύρουν  στο “ρυθμό” τους.

Με κομμάτια κλασσικής  μουσικής και  κινηματογραφικά  σάουντρακ  παιδικών ταινιών ( Μπάτμαν , Ροζ Πάνθηρας) κατάφεραν να αφήσουν το αποτύπωμα  τους στη μουσική παιδεία των μικρών μας μαθητών Με την παρουσίαση δε  των οργάνων που απαρτίζουν την  Ορχήστρα, που έγινε κατά τη διάρκεια της συναυλίας , τους έδωσαν   την ευκαιρία  να γνωρίσουν από κοντά τα όργανα και να εξοικειωθούν με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματά τους.

Ευχαριστούμε πολύ! περάσαμε υπέροχα μικροί και μεγάλοι!

Μία  γεύση από τη μέρα αυτή τη μοιραζόμαστε  μαζί σας με το βιντεάκι που ακολουθεί

ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Πληροφορίες , για να καλέσετε κι εσείς στο σχολείο σας τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών,στο τηλέφων 2109224756.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *