22 Φεβ 2013

Κόκκινη κάρτα στη ΒΙΑ…

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Eκπαιδευτικοί, Δράσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα, ΣΤΟΠ στη Βία

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος κατά της ενδοσχολικής βίας με τίτλο “Γυρίζ-ΖΩΝΤΑΣ την πλάτη μας στη ΒΙΑ συνένοχοι στο φόβο δε θα γίνουμε “,  όπου προσεγγίζεται απ’ όλες τις τάξεις με διαφορετικές δραστηριότητες και θεματικές , οι μαθητές της Ε1 τάξης μαζί με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Α. Στρατίκη υποδέχθηκαν τον διεθνή ποδοσφαιριστή Κ . Φραντζέσκο για να συζητήσουν μαζί του για το θέμα της βίας στον αθλητισμό και ιδιαίτερα για τη βία στα γήπεδα .

Τα παιδιά πριν αρχίσουν να συζητούν με τον κ. Φραντζέσκο, είδαν ένα βιντεάκι που είχε ετοιμάσει ο καθηγητής τους για τον προσκεκλημένο τους,  που αναδείκνυε όχι μόνο τις εξαιρετικές του ικανότητες ως αθλητή αλλά και το σπάνιο  αθλητικό του ήθος.

Ο κ. Φραντζέσκος, αργότερα  με υπομονή,   απάντησε σ΄όλες τις ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά, που σε ρόλο δημοσιογράφου απέσπασαν χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα που ερευνούν από το διεθνή παίκτη.

Πριν τελειώσει η όμορφη αυτή συνάντηση,  τα παιδιά μαζί με τον καλεσμένο τους παρακολούθησαν το βίντεο που είχαν ετοιμάσει για τη βία στον αθλητισμό αλλά και τις αξίες που προάγονται μέσα από τον αθλητισμό όταν έχουμε  “αποβάλλει” τη ΒΙΑ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ “ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ ΒΙΑ”


Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *