23 Δεκ 2012

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας!και όχι μόνο…

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Αλληλεγγύη, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Δράσεις, Πολιτισμός, Σχολικές γιορτές

Με πολύ χαρά και όλοι μαζί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παρέα και με το 93ο Δημοτικό σχολείο οργανώσαμε και φέτος με πολύ επιτυχία θα λέγαμε , το χριστουγεννιάτικο μας παζάρι!

Η εμπειρία ήταν μοναδική. Μέσα στο πνεύμα των χριστουγέννων όλοι μαζί βρεθήκαμε μ΄ένα κοινό σκοπό ! να προσφέρουμε τα έσοδα  αυτής της γιορτής στους  αδύνατα οικονομικά συνανθρώπους μας .

Μικροί μεγάλοι, τολμηροί και μη διαλαλούσαμε  την πραμάτεια μας  που βρισκόταν απλωμένη στους πάγκους προσπαθώντας  να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν “περισσότερους”  πελάτες!  βιβλία μεταχειρισμένα,γλυκά από χώρες προέλευσης των μαθητών, χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, κουλουράκια, σοκολατάκια, μπισκοτόσπιτα, ποτά από ρόδι ,λεμόνι και περγαμόντο και άλλα πολλάααααα…..όλα χειροποίητα , φτιαγμένα με αγάπη περίμεναν τον αγοραστή τους!

Και τελικά  δεν καταφέραμε και λίγα! Σχεδόν ξεπουλήσαμε ! Και έτσι αγοράσαμε παιδικά εμβόλια  για το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού που τους τα παραδώσαμε μαζί με φάρμακα και γάλατα που είχαμε συγκεντρώσει. Ενισχύσαμε τον κουμπαρά ανθρώπινης αξιοπρέπειας των Γιατρών του Κόσμου. Βοηθήσαμε τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου μας που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη από όλους τους υπόλοιπους  και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στο σχολείο από τους μαθητές μας δόθηκαν  σε άπορες οικογένειες και στις δυο ενορίες της γειτονιάς μας για την ενίσχυση των συσσιτίων.

Όμως από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας δε  θα μπορούσε να έλειπαν και τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα!

Πράγματι οι μαθητές της Α΄Β΄ και  ΣΤ΄τάξης  μας τραγούδησαν με συνοδεία βιολιών και αρμόνιου και μας διασκέδασαν με το ταλέντο τους στην υποκριτική!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς του σχολείου μας , τις μανούλες ιδιαίτερα, για τη συμμετοχή τους που ήταν καθοριστική και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράσταση του στο έργο μας.

Αν δεν ήμαστε όλοι μαζί δεν θα καταφέρναμε όλα αυτά τα σπουδαία και ανθρώπινα!

Και του χρόνου! Καλύτερη χρονιά σε όλους μας!

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *