11 Δεκ 2012

Ανακυκλώνοντας τα Χριστούγεννα.

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Δράσεις, Επίκαιρα θέματα-Παράδοση, Περιβάλλον, Σας προτείνουμε....
Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες γιορτής και χαράς. Απέδειξε στην πράξη τη περιβαλλοντική σου ευαισθησία ανακυκλώνοντας κατά την περίοδο των εορτών αλλά και μετά κάθε τι Χριστουγεννιάτικο που ανακυκλώνεται. Άλλαξε τις συνήθειες σου και προστάτεψε το
περιβάλλον.
Μερικές πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τα δικά σας Χριστούγεννα πιο οικολογικά.- Αποφύγετε να αγοράσετε φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Περίπου 200.000 φυσικά δέντρα που στολίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μένουν εκτός ανακύκλωσης και «κοσμούν» πεταμένα τους κάδους απορριμμάτων και τα ρέματα.

Στους μπλε κάδους ρίχνουμε :
Τα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα μόνο τους κορμούς.
Τα γυάλινα στολίδια
Τα πλαστικά στολίδια
Τα χάρτινα στολίδια
Τα λαμπάκια χριστουγεννιάτικα δέντρων
Τις χάρτινες συσκευασίες από τα δώρα μας
Τις πλαστικές συσκευασίες από τα δώρα μας

Προσοχή:
-Τα χαλασμένα ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινητά, υπολογιστές, δεν πετιούνται στους μπλε κάδους, επιστρέφονται στα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.
-Οι μπαταριές ανακυκλώνονται σε ειδικούς κάδους ΑΦΗΣ, στα σχολεία, super markets κ.α. καταστήματα.

Και μια πρακτική συμβουλή :

Αυτά τα Χριστούγεννα μαζέψτε όσα ρούχα, παπούτσια, λευκά ειδή, κουβέρτες, κ.α που δεν σας κάνουν, ή δεν τα χρειάζεστε και δώστε τα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Εναλλακτικά δώστε τα στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού της περιοχής σας ή στους συλλόγους αγάπης των Μητροπόλεων. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσετε συνανθρώπους σας, που τα έχουν πραγματικά ανάγκη και εσείς θα αισθανθείτε υπέροχα.

Πηγήhttp://www.prasinomple.gr

Τη συμβουλή ανακύκλωσης χριστουγεννιάτικων στολιδιών να την ακολουθήσετε και στο σχολείο .  Για παράδειγμα πριν λίγες ημέρες  που ανοίξαμε την αποθήκη του σχολείου για να βρούμε τα χριστουγεννιατικα στολίδια ,πόσα δε βρήκαμε κατεστραμμένα ; ή και πόσα δεν είχαμε βαρεθεί;

Έτσι λοιπόν τα άχρηστα όδευσαν προς ανακύκλωση και τα παλιά μας στολίδια προς μεταμόρφωση! για να μας αλλάξει και η διάθεση αλλά να ξεδιπλώσουμε και τη δημιουργικότητά μας ! Κάντε το ίδιο βρίσκοντας ιδέες που θα σας εκφράσουν,ανέξοδα με ότι έχετε στο σπίτι ή στο σχολείο.

Ετικέτες: , ,

Αφήστε μια απάντηση