7 Νοέ 2012

Ένα “Ανθρώπινο δίχτυ”Human Grid απλώνεται στην Αθήνα!

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Αλληλεγγύη

HUMAN GRID

Όλες οι δράσεις που «αγκαλιάζουν» εθελοντικά τον απλό πολίτη… μέσα σε ένα μόνο κλικ στο HUMAN GRID ,(www.humangrid.gr.)! Ένα αόρατο δίκτυ ενώνει τις τοπικές ομάδες που βρίσκονται μέσα στην Αθήνα και αναδεικνύει τις θετικές δράσεις μέσα στις γειτονιές.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του TEDxAthens που «λύνει» το ζήτημα της κρίσης μέσα από τον εθελοντισμό.

Δεκάδες κινήσεις και εθελοντικές πρωτοβουλίες βρίσκονται πάνω στο ιντερνετικό χάρτη του “Human Grid” και δίνουν την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να έρθει γρήγορα σε επαφή με μικρές και όχι τόσο διαδεδομένες δράσεις ανά περιοχή. Παράλληλα, προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση επικοινωνίας ανάμεσα στις οργανώσεις με παρόμοιες δράσεις! Σκοπός της ομάδας είναι η ενημέρωση του πολίτη για τις προσπάθειες που μπορούν να κάνουν την πόλη πιο όμορφη και να δώσουν μια «χείρα» βοηθείας σε ανθρώπους με ανάγκες…

Οι πρωτοβουλίες που αφορούν τη σίτιση και την περίθαλψη απόρων, τα ανταλλακτικά παζάρια, τις ποδηλατοβόλτες αλλά και την ανάπτυξη των υποβαθμισμένων γειτονιών της Αθήνας συνθέτουν τον κορμό της ιδέας… Σύμφωνα με την Ελίνα Κωνσταντίνου, μέλος της συντονιστικής ομάδας του Human Grid:«Καθημερινά παρατηρούμε αμέτρητες δράσεις. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, αφού όλοι έχουν καταλάβει ότι ο εθελοντισμός αποτελεί τη λύση στην τωρινή κατάσταση της Ελλάδας».

Ένα «Ανθρώπινο δίχτυ»… απλώνεται στην Αθήνα!

Πρωταγωνιστές δεν θα είναι άλλοι από τις ομάδες κατοίκων της πόλης που καταφέρνουν και εξελίσσουν τις περιοχές τους χωρίς καμία κρατική βοήθεια. Αρκεί, βέβαια, κάθε οργάνωση να έχει μια παρουσία στο ίντερνετ και να μην κινείται με μεμονωμένες δράσεις. Όπως μας εξηγεί η κα Κωνσταντίνου: «Δεν μας ενδιαφέρουν οι γνωστές ΜΚΟ, όπως είναι το Χαμόγελο του Παιδιού, αφού προσπαθούμε να γνωστοποιήσουμε τις μικρές τοπικές πρωτοβουλίες μιας γειτονιάς. Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι να έχουν αρκετή οργάνωση».

Φιλοδοξία της ομάδας του Human Grid είναι το δίχτυ να κατευθυνθεί προς τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα! Ωστόσο, μελλοντική επιθυμία της είναι να γίνονται ένα με τις δράσεις, να μιλούν πρόσωπο-πρόσωπο με τις ομάδες και να παρουσιάζουν αφιερώματα με φωτογραφίες και βίντεο. «Έτσι τα μέλη μας θα συμμετέχουν ενεργά στην εικόνα μιας κίνησης και δεν θα την αναδεικνύουν «ξερά». Άλλωστε, αυτή δεν είναι και η ουσία του εθελοντισμού;», συνεχίζει η Ελίνα Κωνσταντίνου.

Ένα «Ανθρώπινο δίχτυ»… απλώνεται στην Αθήνα!

Κάθε ενδιαφερόμενος που έχει διαπιστώσει ότι μια οργάνωση ή πρωτοβουλία, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, δεν έχει συμπεριληφθεί στον χάρτη, μπορεί να τη στείλει στο email info@humangrid.gr.

Παράλληλα, αν έχετε ξεκινήσει τη δική σας οργάνωση, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο επίσημο site του Human Grid, αφήνοντας το όνομα, τη διεύθυνση, το λογότυπο, τη διαδικτυακή σας παρουσία και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, μαζί με λίγα λόγια για τις δράσεις σας.

Δημοσιεύτηκε από www.kala-nea.gr 5/11/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *