Μαθητική κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής

 

Στις 15 Μαρτίου , ημέρα της παγκόσμιας μαθητικής κινητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής, οι μαθητές/τριες της Δ1 τάξης μη μπορώντας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση στο Σύνταγμα , μετέφεραν το κλίμα και τα μηνύματα της ημέρας στη γειτονιά τους.

Οι μαθητές/τριες ,στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  προγράμματος””Σχολεία ανοιχτά για την προστασία του κλίματος”,προετοιμάζονταν αρκετές ημέρες πριν δημιουργώντας μικρά αφισάκια με μηνύματα, μεγάλα χαρτοταμπλό, ενημερωτικά φυλλάδια συνθήματα και μικρά ποιήματα με θέμα την κλιματική αλλαγή .

Η δράση πραγματοποιήθηκε ένα τέταρτο  πριν το σχόλασμα  για να ενημερωθούν όλοι οι γονείς που περίμεναν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θερμή ,συμφωνούσαν με όσα διάβαζαν στα ενημερωτικά φυλλάδια που τους μοίραζαν τα παιδιά, τα χειροκροτούσαν ,τα επιβράβευαν  και υπόσχονταν, στη μεταξύ τους προσωπική επικονωνία, να  τηρήσουν πολλές από τις συμβουλές που τους έδιναν.

Οι μαθητές/τριες ένιωσαν ενθουσιασμένοι /ες  κατά τη διάρκεια  όλης της διαδικασίας υλοποίησης της δράσης ,μοιράστηκαν ιδέες, συνεργάστηκαν αποτελεσματικά  και αισθάνθηκαν  δυνατοί/ές  ως μια ομάδα που μπορεί να επικοινωνεί τα μηνύματά της και να καθίσταται  το μέσο  για την αλλαγή αρνητικών συμπεριφορών και στάσεων που καταστρέφουν τον πλανήτη.

Αν θέλουμε τα παιδιά μας, όταν μεγαλώσουν, να γίνουν σκεπτόμενοι και αφοσιωμένοι πολίτες, χρειάζεται να τα βοηθήσουμε να γίνουν μέρος της κοινωνικής αλλαγής. ( Caroline Paul, ομιλήτρια του Ted) 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς