Εικόνα κεφαλίδας 92ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μήνας: Οκτώβριος 2023

sportwinning-code week

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού (7-22 Οκτωβρίου) με το σχεδιασμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων σχετικών με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα sportwinning. Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις πρώτες έννοιες προγραμματισμού καλλιεργώντας τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.

 

sportwinning: Περπατώντας σε μια “αισθητηριακή διαδρομή”

Το περπάτημα σε μια “αισθητηριακή διαδρομή” ενισχύει την αδρή κινητικότητα, τη φαντασία, τις αισθήσεις, τη φυσική περιέργεια,… διασκεδάζοντας τα παιδιά!

sportwinning: γνωρίζουμε τους συνεργάτες μας

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “sportwinning” γνωρίσαμε τους συνεργάτες μας στις άλλες χώρες, τα σχολεία τους καθώς επίσης και τα παιδιά που συμμετέχουν μαζί με εμάς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

“Ο εγωιστής γίγαντας”

Η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ επισκέφτηκε το σχολείο μας για να μας παρουσιάσει την υπέροχη παράσταση “Ο εγωιστής γίγαντας”.

1

 

2

“Sportwinning”

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα «Sportwinning» ξεκίνησε με την ενημέρωση των παιδιών για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη δημιουργία ενός πίνακα (etwinning board) στην τάξη μας. 

Ο πίνακας αυτός παρουσιάζει το logo του «etwinning», την ονομασία του προγράμματος «Sportwinning» καθώς επίσης και τον χάρτη της Ευρώπης με σημειωμένα τα κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αναρτημένες και τις σημαίες τους.

Αυτός ο πίνακας λειτουργεί σαν σημείο αναφοράς σε όλη την πορεία του προγράμματος. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα παιδιά από τις συγκεκριμένες χώρες, τα σχολεία τους, θα δουν τις δραστηριότητες τους και θα κατανοήσουν καλύτερα την έννοια της συνεργασίας και της πολιτισμικής ποικιλομορφίας.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ETWINNERS ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τα παιδιά -οι μικροί etwinners- παρουσιάζουν την ομάδα τους και τους πίνακες του προγράμματος -etwinning boards- στα υπόλοιπα σχολεία.

 

e twinning project: “SPORTWINNING”

Τη φετινή σχολική χρονιά το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning με το έργο «Sportwinning»!

logo sportwinningΣτο έργο συμμετέχουν 13 εκπαιδευτικοί από 5 χώρες: Σλοβακία, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά στη γνωριμία των παιδιών με τα σπορ και την άθληση γενικότερα. Η άθληση από μικρή ηλικία βελτιώνει την υγεία και βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν κιναισθητικές εμπειρίες οι οποίες ευνοούν την προσαρμογή του σώματος στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Τα σπορ διδάσκουν στα παιδιά το ‘δίκαιο’ παιχνίδι, την πειθαρχία ενώ συγχρόνως τους μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα της επιτυχίας ή αποτυχίας. Τα ομαδικά παιχνίδια από την άλλη τους ‘διδάσκουν’ τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά. Αυτά τα χαρακτηριστικά μεταφέρονται αργότερα και σε άλλους τομείς της ζωής τους.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση