Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

 Θεσσαλονίκη 17/11/2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

  Αγαπητοί γονείς καλημέρα σας.

 Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020  θα ισχύσει ένα νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλεκπαίδευση μέσω webex). Για τον λόγο αυτό σας στέλνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας της τάξης με τις ώρες, τα μαθήματα και τους συνδέσμους του κάθε εκπαιδευτικού. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας. Κάτω από το κάθε μάθημα είναι το όνομα του εκπαιδευτικού και ο αντίστοιχος σύνδεσμος. Όταν έρχεται η ώρα του αντίστοιχου μαθήματος θα κάνετε αριστερό κλικ επάνω στον σύνδεσμο που υπάρχει στο πρόγραμμα (κάτω από το συγκεκριμένο μάθημα), θα σας παραπέμπει στο χώρο του αντίστοιχου εκπαιδευτικού, θα ακολουθείτε τις οδηγίες (θα πατάτε Join in όπου σας το ζητάει) και θα περιμένετε να σας δεχτεί στην τάξη του την προκαθορισμένη ώρα.

Σε κάθε περίπτωση εάν δεν υπάρχει στο σπίτι πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορείτε να συνδεθείτε και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση, καλώντας το 21-1990-2394  ή το 21-1198-1029 όπου σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ακούσετε θα πληκτρολογήστε τον αριθμό δωματίου που είναι ένας μοναδικός δεκαψήφιος αριθμός για κάθε αίθουσα (και εκπαιδευτικό) και πατώντας στο τέλος δύο φορές την δίεση.

Καλό είναι να προετοιμάζεστε καθημερινά  για την εξ αποστάσεως διαδικασία  λίγο νωρίτερα (10 λεπτά περίπου την πρώτη φορά για να δείτε πόσο χρόνο χρειάζεστε).

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είστε συνεπείς στους χρόνους, γιατί αν ξεκινήσει το μάθημα είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδοχή μαθητή καθυστερημένα και ιδιαίτερα αν στη διάρκεια του μαθήματος ο εκπαιδευτικός κάνει διαμοιρασμό οθόνης με τους μαθητές. Ο χρόνος είναι περιορισμένος και σίγουρα ο εκπαιδευτικός είναι πολύ δύσκολο να διακόψει το μάθημα για να κάνει αποδοχή σε κάποιον και στη συνέχεια να ανοίξει ξανά  όσα εργαλεία χρησιμοποιούσε στο μάθημά του.

Σημαντικό είναι επίσης κατά την είσοδό σας στο webex να γράψετε τα στοιχεία του μαθητή/τρια  με ελληνικούς κεφαλαίους χαρακτήρες για να είναι ευανάγνωστα στη λίστα με τους συμμετέχοντες. (Γράφετε πρώτα το επίθετο και μετά το όνομα π.χ.(ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ). Τις όποιες τεχνικές απορίες  θα τις συζητήσουμε στο πρώτο μάθημα. Επίσης οδηγίες για τους μαθητές που αφορούν την σύνδεσή τους στην πλατφόρμα webex και στις ψηφιακές τάξεις θα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

               Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή αρχή  και ελπίζουμε  να τα πάνε όλα καλά.

                                                               

                                                                Ο Σύλλογος Διδασκόντων 92ου Δημοτικού Σχολείου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *