Ψηφιακή εποχή – Δημόσιο Σχολείο

..λίγο υπομονή .. ετοιμάζουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην παρούσα συγκυρία ώστε να υποστηρίξουμε μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς ..

Αντί άλλων μου επιτρέπετε να παραθέσω μια εκ των χιλιάδων τοποθετήσεων που συναντάμε αυτές τις μέρες στα κοινωνικά δίκτυα και που εκφράζει απόλυτα τη σκέψη μου ..

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα της υγείας, δεν υπάρχουν άλλα λόγια πλέον…
Αυτές τις ημέρες εκτός από την υπομονή και τα νεύρα μας, ελέγχεται και η επαγγελματική ιδιότητα του καθενός. Έχουμε περάσει βίαια και απροετοίμαστα σε μία άλλη κατάσταση, σε μία άλλη εποχή. Για να είμαστε ειλικρινείς, εδώ και χρόνια βρισκόμαστε σε αυτή την εποχή αλλά κάποιοι ήμασταν μέσα, κάποιοι όχι…
Θέλει ‘υπομονή και τόλμη’ η ψηφιακή εποχή στο δημόσιο σχολείο. Αυτό το σχολείο που θέλω όσο τίποτα άλλο να βγει κερδισμένο από όλη την ταραχή που περνάει. Οι εκπαιδευτικοί του να αισθανθούν δυνατότεροι με όλα τα μέσα της τεχνολογίας, οι γονείς να σηκώσουν τα μανίκια και να βοηθήσουν τη λειτουργία του συστήματος. Οι αγαπημένοι μας μαθητές να δουν άλλες τάξεις, να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας, να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του Διαδικτύου και όχι του tic toc….
Δουλεύουμε ασταμάτητα ενάντια σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, λόγω εξοπλισμού και συνδέσεων του Δικτύου, ανοίξαμε ψηφιακές τάξεις.
Γνωρίζω πάρα πολλούς που κάνουν το ίδιο…

Σε λίγο πάλι μαζί,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *