Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας για έργο “eTwinning” στο Σχολείο μας

                                                                ΜΗΝΥΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Συγχαρητήρια για την ετικέτα ποιότητας! Η θεματολογία του έργου συνάδει με τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης, επίσης,  η ενσωμάτωση στην ύλη σας, η ανάπτυξη και προσέγγιση του έργου είναι επιτυχής και καινοτόμος, όπως επιτυχής είναι και η  συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες του έργου και η χρήση εργαλείων ΤΠΕ για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η Ομάδα του eTwinning

Πριν λίγες ημέρες μας ειδοποίησαν ότι το έργο eTwinning που εκπονήσαμε το σχ. ετ. 2018-19 και με τίτλο “First Aids For a Polluted MED” που σημαίνει “Πρώτες βοήθειες για την μολυσμένη Μεσόγειο” στην Ε1΄ τάξη του σχολείου μας, βραβεύτηκε με την εθνική ετικέτα ποιότητας.To έργο αυτό έγινε με την συνεργασία τεσσάρων Ισπανικών σχολείων,ενός Ιταλικού και δυο Ελληνικών.Μας τιμάει ιδιαίτερα αυτή η διάκριση, μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για μια καθαρότερη Μεσόγειο,για μια θάλασσα χωρίς πλαστικά και σκουπίδια όπου θα μπορέσουν να επιβιώσουν καλύτερα όλοι οι θαλάσσιοι οργανισμοί μαζί με εμάς που ζούμε στην αγκαλιά της.Το έργο είναι επίσης υποψήφιο και για την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.

Για το έργο αυτό εργάστηκαν οι μαθητές της Ε1 τάξης του σχολείου μας με την βοήθεια και την παρότρυνση των  εκπαιδευτικών: Μπάλιου Αποστόλου ΠΕ70, Μαρκοπούλου Παρασκευής ΠΕ06, Σεχίδου Αναστασίας ΠΕ08, Κατσιρντάκη Μιχαήλ ΠΕ86 και βέβαια με την αμέριστη συμπαράσταση του Διευθυντή μας κ.Μποσδελεκίδη Ευστρατίου.Επίσης ευχαριστούμε θερμά και την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού  Έργου 1ου ΠΕΚΕΣ Κ.Μακεδονίας κ. Δούβλη Γεωργία, για τις καινοτόμες ιδέες της και την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε.

 



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Προκειμένου η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης να χορηγήσει την Ετικέτα Ποιότητας σε ένα έργο πρέπει να πληρούνται 5 προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

  1. Το έργο πρέπει να έχει κοινούς στόχους και σχέδιο.
  2. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ή να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό του.
  3. Ο εκπαιδευτικός, που υποβάλλει την αίτηση, πρέπει να έχει συνεισφέρει σημαντικά στο έργο.
  4. Πρέπει να εμφανίζεται ένας ορισμένος βαθμός συνεργασίας.
  5. Τα αποτελέσματα του έργου πρέπει να είναι εμφανή.

Εφόσον πληρούνται αυτές οι 5 προϋποθέσεις, το έργο αξιολογείται βάσει των έξι κριτηρίων που απαιτούνται. Τα νέα κριτήρια αξιολόγησης έχουν σχέση με τους ακόλουθους τομείς:

1.Παιδαγωγική Καινοτομία

2.Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη

3.Επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων συνεργατών

4.Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών

5.Χρήση της τεχνολογίας

6.Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση

H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί ένα έργο να τεθεί ως υποψήφιο για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *