ανοίγει και πάλι το σχολείο…και σας περιμένουμε με χαρά…

0

Συγγραφέας: 92dimat | Κατηγορία 03.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | , στις 25-05-2020

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι:

Τα δημοτικά σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και  την Παρασκευή 26 Ιουνίου  2020, για τους μαθητές/τριες. Τα σχολεία θα ολοκληρώσουν τις διοικητικές τους εργασίες μέχρι 30 Ιουνίου.

Πώς θα λειτουργήσουν: Σε κάθε τμήμα θα είναι 15 μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες (ένας ή μία σε κάθε θρανίο)  και σε απόσταση 1,5 μέτρου . Αν οι μαθητές/τριες υπερβαίνουν τους/τις  15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε δύο υπο-τμήματα, που θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη, το άλλο. Τα παιδιά θα θα μοιραστούν με αλφαβητική σειρά.

Σχολαστικός καθαρισμός, διαφορετικά διαλείμματα και προαιρετική χρήση μάσκας:Στις αίθουσες διδασκαλίας  θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα καθαρίζονται τρεις φορές την ημέρα (δύο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μία μετά το πέρας αυτού). Τα παιδιά καλό θα είναι να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι, καθώς και  το δικό τους νερό.

Τα  διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού και  οι αίθουσες θα αερίζονται συνεχώς.

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο. 

Εξ αποστάσεως διδασκαλία:Θα συνεχιστεί η δυνατότητα για ασύγχρονη και σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους/όσες  μαθητές/τριες εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.

Ολοήμερο: Το Ολοήμερο πρόγραμμα  δεν θα λειτουργήσει. 

Πρωινή προσέλευση στο Σχολείο: Το σχολείο θα ανοίγει την πόρτα από 8:00 μέχρι 08:15. Στη συνέχεια  η πόρτα θα κλείνει και κανένας/καμία δεν θα επιτρέπεται να εισέρχεται, εκτός κι αν έχει προγραμματιστεί  συνάντηση με τη Διευθύντρια (210 9021 168).  Τα παιδιά θα ανεβαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας , κρατώντας τις αποστάσεις, όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί τους. Θα παρακαλέσουμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να φέρνουν τα παιδιά στην ώρα τους και να μην παρατηρούνται πρόωρες αφίξεις ή καθυστερήσεις. Οι γονείς και κηδεμόνες θα αποχαιρετούν τα παιδιά  τους στον πεζόδρομο της Εκαταίου και δε θα φτάνουν στην είσοδο του σχολείου, για να μην υπάρχει συνωστισμός. Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους στο σχολείο ένα-ένα,  υπό την επιτήρηση των εκπαιδευτικών. Τέλος, κατά την αποχώρηση, στις 13:15 παρακαλούνται οι γονείς να μην μπαίνουν στο χώρο της εισόδου, αλλά να παραμένουν στον πεζόδρομο της Εκαταίου, κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις. Οι εφημερεύοντες/ουσες θα βλέπουν τον γονέα ή κηδεμόνα και θα στέλνουν το παιδί σ΄αυτόν/ αυτήν.

θα σας παρακαλέσουμε να μας βοηθήσετε κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών. 

Όσοι γονείς και κηδεμόνες έχουν λόγο να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, παρακαλούνται,  τις επόμενες ημέρες, από Τρίτη 26-05-2020 έως και Δευτέρα 01-06-2020, να ενημερώσουν το σχολείο γραπτώς, συμπληρώνοντας σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (θα τη βρείτε παρακάτω).

Η Υ.Δ. μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου: mail@92dimathin.att.sch.gr ή να τη φέρνουν οι ίδιοι/ίδιες τις εργάσιμες ημέρες από 10:30 έως 12:30

Παρακάτω θα βρείτε την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ:

Ανοίγουν ξανά τα σχολεία – Το νέο τοπίο για τους μαθητές όλων των ...

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων