Επίσκεψη της Άμεσης Δράσης στο Νηπιαγωγείο μας!

Με χαρά υποδεχθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας, την ομάδα της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μας παρουσίασε ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα! Στόχος της ενημερωτικής αυτής δράσης είναι η γνωριμία με το επάγγελμα και το έργο της ΕΛΑΣ, η εξοικείωση των παιδιών και η ενθάρρυνσή τους στην αναφορά περιστατικών βίας με σκοπό την προστασία και την ασφάλεια τους.

Η εξαιρετική παρουσίαση της Υ/A Μελετλίδου Βασιλικής, ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική, κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών κρατώντας αμείωτη την προσοχή τους. Τα παιδιά έμαθαν τους κανόνες ασφαλείας, τα βήματα που χρειάζεται να ξέρουν, συμμετείχαν ενεργά σε κατάλληλα για την ηλικία τους βιωματικά παιχνίδια μαθαίνοντας τον αριθμό κλήσης της άμεσης δράσης, τα στοιχεία που χρειάζεται να αναφέρουμε στους υπεύθυνους και κυρίως το ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια  όταν κινδυνεύουμε οι ίδιοι ή κάποιος άλλος.

Η παρουσία της ομάδας Ζ με επικεφαλής τον Ζ4 Υ/Β Νικολόπουλο και την ομάδα του Ζ63 και Ζ64, ενθουσίασε επίσης τα παιδιά. Έδωσαν απαντήσεις σε όλες τις απορίες τους σχετικά με τον εξοπλισμό τους, με το έργο τους, τις δυσκολίες τους και πολλά άλλα. Τα παιδιά ανέβηκαν στο περιπολικό και στις μηχανές και φωτογραφήθηκαν.

Όλη η ομάδα προσέγγισε τα παιδιά με ευαισθησία, διακριτικότητα, σεβασμό και ειλικρίνεια.  Η ενημερωτική αυτή δράση έστειλε ένα μήνυμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης ελπίζουμε προς τη διαμόρφωση μικρών ενεργών πολιτών.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Καρακάση, μπαμπά μαθητή μας που μας πρότεινε την υλοποίηση του προγράμματος και συμμετείχε ενεργά στη δράση!

Συνδέσαμε τη δράση με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το Χαμόγελο του παιδιού «Το παπάκι πάει» πιστεύουμε με πολύ εύστοχο τρόπο για τα παιδιά μας.

collageΔΡΑΣΗ collageΔΡΑΣΗ1κολαζ1