ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με θέμα τη Γέννηση του Χριστού. Η Θεία Γέννηση ας μας οδηγήσει όλους μας σε μια πνευματική αναγέννηση, ας φέρει αγάπη και ενσυναίσθηση σε όλους μας τη νέα χρονιά. Ο νεογέννητος Χριστός μας καλεί να νιώσουμε την καρδιά μας να ξεχειλίζει από αγάπη και ευαισθησία για όλους, να νιώσουμε τη δύναμη της συγχωρητικότητας για ό,τι  μας πλήγωσε και να βρούμε ξανά τη χαρά του «Αγαπάτε αλλήλους». Ο Χριστός υπάρχει παντού και κρύβεται πίσω από κάθε άνθρωπο που σου δίνει ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, έναν καλό λόγο χωρίς να ζητάει τίποτα για αντάλλαγμα.

Το σχολείο μας μέσα σε αυτό το πνεύμα συμμετέχει στη δράση του Make a Wish θέλοντας να δώσουμε χαρά στα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Παίρνοντας ένα αστέρι ή και περισσότερα αν θέλετε, γράψτε την ευχή σας και στολίστε το δέντρο μας  γεμίζοντάς το με την αγάπη σας και τις ευχές σας για γρήγορη ανάρρωση. Κάθε αστέρι με μόλις 2 ευρώ θα φωτίσει την ευχή του παιδιού που νοσεί από μία πολύ σοβαρή ασθένεια και θα αντλήσει δύναμη για τον καθημερινό  αγώνα που δίνει. Ας  στολίσουμε λοιπόν το δέντρο μας και ας κάνουμε μια πράξη αγάπης, αλτρουισμού και ενσυναίσθησης. Μετά τη γιορτή θα  αναζητήσετε τα αστέρια  από τις δασκάλες μας.

Πολλές ευχές σε όλους σας και ευχόμαστε να νιώσετε:

την χαρά των Χριστουγέννων, που είναι η ελπίδα,

το μήνυμα των Χριστουγέννων, που είναι η ειρήνη

και το νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη!

Και τώρα ήρθε η ώρα να χαρείτε τα παιδιά σας, θα θέλαμε το δυνατό σας  χειροκρότημα για την προσπάθειά τους !

Ακολουθεί βίντεο με τις κατασκευές μας για τα Χριστούγεννα, στιγμιότυπα από την ημέρα της γιορτής αλλά και  των επόμενων ημερών με την επίσκεψη της συγγραφέως και τα κάλαντα από τη Δημοτική Μπάντα Φλώρινας

https://youtu.be/8iRJErc-XYQ