αρχείο λήψης

                                                       Αγαπητοί γονείς,

   Σας καλωσορίζουμε στον όμορφο κόσμο του νηπιαγωγείου. Φέτος διανύουμε μια ιδιαίτερη χρονιά και γι αυτό θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε διπλά ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  και του Υπουργείου Παιδείας. Με καλή διάθεση και συνεργασία θα τα καταφέρουμε.

Το ωράριο του Νηπιαγωγείου μας είναι το εξής  και παρακαλούμε να τηρείται από όλους:

  ΩΡΑΡΙO

Πρόωρη υποδοχή                      : 7:45-8:00 πμ

Πρωινή προσέλευση                   : 8:15-8:30 πμ

Αποχώρηση πρωινού τμήματος         : 13:00 μμ

Αποχώρηση ολοήμερου                 : 16: 00 μμ

Η εξώθυρα θα παραμένει κλειδωμένη τις ώρες 8 :00-8 :15 πμ , 8 :30 -13:00 και μετά την αποχώρηση του πρωινού τμήματος μέχρι το πέρας του ολοήμερου  για μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών.

Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται το πρωί από μια υπεύθυνη νηπιαγωγό στην εξώπορτα του σχολείου και θα αποχωρούν πάλι  από την εξώπορτα από τη νηπιαγωγό της τάξης.

Η μάσκα στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική, γι αυτό παρακαλούμε να τη φορούν τα παιδιά κατά την προσέλευσή τους. Συνίσταται να έχουν 2 μάσκες επιπλέον σε διαφορετικά σακκουλάκια η καθεμιά.Παρακαλούμε να θερμομετρείτε καθημερινά  το παιδί πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Κατά το διάστημα παραμονής στο σχολείο τα νήπια θα πρέπει να νιώθουν άνετα φορώντας κατάλληλα ρούχα (π.χ φόρμες) και παπούτσια (προτιμήστε παπούτσια με βέλκρο γιατί τα κορδόνια πολύ συχνά λύνονται και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα).

Το σχολείο δίνει έμφαση στην υγιεινή διατροφή οπότε το δεκατιανό μπορεί να περιλαμβάνει ενδεικτικά:φρούτα,σπιτικό σάντουιτς,τοστ,κουλούρια,κριτσίνια, σπιτικό κέικ ,γιαούρτι,μπάρες δημητριακών κλπ. Το φαγητό τους  να φυλάσσεται σε τάπερ και να συνοδεύεται από ένα παγουρίνο με νερό .Παρακαλούμε πολύ το φαγητό να είναι τεμαχισμένο από το σπίτι ,να συνοδεύεται από  κουτάλι και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει μαχαίρι.

Τα νήπια που θα παραμείνουν στο ολοήμερο πρέπει να έχουν ένα τάπερ κατάλληλο για ηλεκτρική κουζίνα πάνω στο οποίο θα είναι γραμμένο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομα του παιδιού. Το όνομα να είναι γραμμένο και στο καπάκι του τάπερ. Επίσης τα παιδιά του ολοήμερου θα πρέπει να φέρουν ένα σεντόνι  και ένα μαξιλάρι μικρών διαστάσεων.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που το παιδί σας έχει κάποια αλλεργία ή κάποια ασθένεια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αν και εφόσον χρειαστεί. Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε χορήγηση φαρμάκων από τις νηπιαγωγούς.

Τέλος σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (βήχα ,καταρροή ,πυρετό) τα νήπια δεν προσέρχονται στο σχολείο.

Προκειμένου να οργανωθεί το αρχείο του κάθε παιδιού για τον φάκελο αξιολόγησης, τον οποίο και θα παραλάβετε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, παρακαλούμε να φέρετε τα παρακάτω:

3 φακέλους με λάστιχο (κόκκινο-μπλε-πράσινο) (προνήπια)

3 ζελατίνες με έλασμα (κόκκινο-μπλε-πράσινο) (προνήπια)

2 κουτιά μαρκαδόρους χοντρούς (Giotto)καθώς και

2 μεγάλα ρολά κουζίνας

3 πακέτα μωρομάντηλα

Προσβλέποντας σε μια καλή συνεργασία σας ευχόμαστε μια  χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά.

                                                        Οι Νηπιαγωγοί του 8ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας