Δράσεις με αφορμή την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Με αφορμή την 6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, πραγματοποιήσαμε δράσεις οι οποίες είχαν ως στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές  για το σχολικό εκφοβισμό, να ευαισθητοποιηθούν και να  κινητοποιηθούν ενάντια σε κάθε μορφής βίας.

Τα παιδιά μέσα από βιωματικές ασκήσεις έρχονται  σε επαφή με τις έννοιες του εκφοβισμού, της αυτοεικόνας και της ενσυναίσθησης.

Διαβάσαμε το βιβλίο ” Τα χέρια δεν είναι για να χτυπάμε”

IMG 1463 1

Δημιουργήσαμε όλοι μαζί μια ομαδική αφίσα στέλνοντας το δικό μας μήνυμα :

” Λέμε ΟΧΙ στη βία. ΝΑΙ στη φιλία”

IMG 1432 1

IMG 1448

IMG 1455

Ακουσαμε το παιχνιδοτράγουδο του Γιώργου Σακελλαρίδη

“Μήλα γύρω – γύρω, στη μέση πορτοκάλι”.

Ένα τραγούδι ενάντια στη βία, το ρατσισμό, την απόρριψη του άλλου, του διαφορετικού…δηλαδή του καθενός μας, αφού καθένας είναι διαφορετικός από τους «άλλους» (σε κάτι «εξωτερικό» ή «εσωτερικό»)

https://youtu.be/sANf_UzOe5c?si=WKI79Fkq8Q2JIeJH

Μήλα γύρω γύρω στη μέση πορτοκάλι

(Στίχοι – μουσική – τραγούδι: Γ. Σακελλαρίδης.

 

Μήλα γύρω γύρω. Στη μέση πορτοκάλι.

Τα μήλα ενοχλούνε το πορτοκάλι πάλι.

«Πώς είσαι έτσι; Τι χρώμα έχεις;

Και το χυμό σου πώς τον αντέχεις;

Μήλα γύρω γύρω. Στη μέση πορτοκάλι.

Φοβίζουνε τα μήλα το πορτοκάλι πάλι.

«Έτσι που είσαι ποιος να σ’ αγγίξει;

Ποιος να σε φάει, ποιος να σε στύψει;»

Μήλα γύρω γύρω στη μέση πορτοκάλι.

Τα κλάματα έχει βάλει το πορτοκάλι πάλι!

«Μην μπούμε στη φρουτιέρα! Τα χέρια του έχει βάλει.

Στο μίξερ να μη μπούμε! Μπήκε το πορτοκάλι.»

Τα μήλα , μια παρέα μόνο το πορτοκάλι.

Το πορτοκάλι τώρα πορτοκαλί έχει χάλι!

Τα μήλα συμφωνήσαν να μην το έχουν φίλο

Γιατί γκρινιάζει , λένε. Δεν σκέφτεται σαν μήλο.

Παίζουν, γελούν τα μήλα κι εκείνο υποφέρει.

Θαρρείς τα’ χει χαμένα  Τι να τους πει δεν ξέρει.

«Θα έχουν δίκιο εκείνα» Στον εαυτό του λέει.

«Γκρινιάζω, δεν αξίζω.» Πιστεύει ότι φταίει!

Μα ένα άλλο μήλο που ακούει και κοιτάζει.

Να που το πορτοκάλι τώρα το πλησιάζει…

«Ω, γεια σου πορτοκάλι! Κάθε παιδί σε πίνει!

Δεν είσαι εσύ που έχεις τη C τη βιταμίνη;»

Ε, τι ήταν να τ’ ακούσει αυτά το πορτοκάλι;

Πέταξε απ’ τη χαρά του φτερά λες κι έχει βγάλει.

Γελάει το πορτοκάλι γελάει και το μήλο.

Το πορτοκάλι τώρα έχει ένα μήλο φίλο!

Τους βλέπουν κι άλλα μήλα απ’ τη «μηλοπαρέα».

Πάνε κι αυτά κοντά τους. Όλοι μαζί ειν’ ωραία!

Εκείνο εκεί το μήλο Που σκέφτηκε ν’ απλώσει

Το χέρι της φιλίας τους έχει τώρα ενώσει.

Κι ο δάσκαλος των φρούτων που’ βλεπε απ’ τη γωνία…

Την έκανε τραγούδι αυτή την ιστορία!!!

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία σχ. ετ. 2026-27

Eggrafes sto nhpiagogeio 2026 2027

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2026-2027 , θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 23 Μαρτίου 2026.
Εγγραφές μετά την 23η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Π.Ε Γ’ Αθήνας.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες στο Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://proti-eggrafi.services.gov.gr.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του.
Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2026-2027, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α΄ 133). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες τα έτη: 2022 (νήπια) και  2021 (προνήπια).
Η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών  είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου:

https://blogs.sch.gr/nipsta/files/2026/03/Eggrafes-mathhton-sta-Nhpiagogeia-sch.-et.-2026-27.pdf

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Με μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήσαμε την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο DEI Chocolate & Ice Cream Experience, έναν μοναδικό διαδραστικό χώρο αφιερωμένο στη σοκολάτα και το παγωτό!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της σοκολάτας, ξεκινώντας από το κακαόδεντρο και μαθαίνοντας πώς ο καρπός του μετατρέπεται στη λαχταριστή σοκολάτα που όλοι αγαπάμε. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, εικόνες και παρουσιάσεις γνώρισαν τη διαδικασία παραγωγής, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τα στάδια επεξεργασίας.

Στη συνέχεια, ανακάλυψαν τα μυστικά του παγωτού. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, έκαναν ερωτήσεις, παρατήρησαν, μύρισαν αρώματα και φυσικά δοκίμασαν γεύσεις! Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για τη σωστή υγιεινή των δοντιών και τη σημασία του τακτικού βουρτσίσματος, ιδιαίτερα μετά την κατανάλωση γλυκών. Η εμπειρία ήταν πολυαισθητηριακή, καθώς συνδύασε γνώση, παιχνίδι και δημιουργία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο DEI Chocolate & Ice Cream Experience, τα παιδιά απόλαυσαν μοναδικές στιγμές χαράς και διασκέδασης, καθώς δοκίμασαν λαχταριστή σοκολάτα και δροσερό παγωτό, έπαιξαν στην παιδική χαρά και φωτογραφήθηκαν στο συντριβάνι που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου του Ελληνικού.

Ήταν μια γλυκιά εμπειρία γεμάτη χαμόγελα, ενθουσιασμό και νέες γνώσεις! 🍫🍦
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του χώρου για τη φιλοξενία και την όμορφη παρουσίαση που πρόσφεραν στα παιδιά μας.

 

 

IMG bc5bd0acf902d6ec5f6e3e2be799e800 V 1 1

IMG 1344

IMG 7d500d824336f209f5e7c08020e704c5 V 1IMG d484cc01514e26aa7596ac4b5a7a7714 V

IMG 5d700f2068a6ad2edcaee0efd05210c9 V

IMG 1386

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ!!!

Και επιτέλους ήρθε η ώρα για το τρελό αποκριάτικο πάρτι μας!!! Χοροί, παιχνίδια και κεράσματα από τους γονείς των παιδιών μας!Φορέσαμε τις μάσκες και τις στολές μας και διασκεδάσαμε για ακόμα μια χρονιά με σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο στο χώρο του σχολείου μας!

Χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς!

«Πώς το τρίβουν το πιπέρι»

IMG 1419

 

 

 

 

« Σκούπα»

SKOYPA

 

 

 

 

 

 

« Γαϊτανάκι»

GAITANAKI 1

 

 

 

 

 

 

Καλή Σαρακοστή!