Σε ξεγέλασα ;!

 

Ψέματα και αλήθειες μας φέρνει ο Απρίλης ! Δεν έχει νάζια και κλάματα σαν του Μάρτη τα καμώματα. Ήρθε να μας μπερδέψει και να μας κοροϊδέψει ή στα γέλια θέλει όλους να μας μπλέξει;Με έναν τρόπο θα το μάθουμε ! Ετοιμάστε την πιο αστεία σας φάρσα. Μπορεί να είναι μια ιστορία, ένας στίχος, μια περίεργη κατασκευή, ένα ζωύφιο από πλαστελίνη και ότι άλλο σκαρφιστεί το μυαλό σας! Ξεγελάστε την μαμά και τον μπαμπά και τα αδελφάκια σας!! Το ίδιο μπορεί να κάνει και η μαμά με τον μπαμπά όμως σ΄εσάς! Προσοχή λοιπόν.

Να θυμάστε πάντα ότι ένα ψέμα μπορεί να είναι τόσο καλά φτιαγμένο ώστε μπορεί να το περάσουμε για αλήθεια. Για αυτό σκεφτείτε καλά  και τα μάτια σας ανοιχτά γιατί σήμερα όλοι κάνουν φάρσες!Μόλις ολοκληρώσετε τα πειράγματα και τις φάρσες σας , σας έχουμε ετοιμάσει και εμείς ένα παιχνίδι!

Θα χρειαστείτε: ένα λευκό χαρτί, ένα ψαλίδι,τα χρώματα σας και φυσικά την φαντασία σας!

Οι οδηγίες για την κατασκευή εδώ

Μόλις το ετοιμάσετε μπορείτε να γράψετε τις φάρσες/αστεία σας και τους αριθμούς όπως εσείς επιλέξετε. Όποια φάρσα/αστείο σας τύχει θα πρέπει να την πραγματοποιήσετε! Για αυτό λοιπόν διαλέξτε προσεκτικά!

Καλή διασκέδαση!!

γράφει η νηπιαγωγός Κωστούλα Σταυρούλα

Τα κάλαντα της Άνοιξης.. . Καλό μας μήνα!

Καλημέρα , καλημέρα ! Καλό μήνα μυρωδάτο γεμάτο θετική διάθεση και ελπίδα ευχόμαστε σε όλους σας! Σήμερα ήρθε ο Απρίλιος και όπως συνηθίζαμε να κάνουμε για κάθε μήνα στο σχολείο μας, ήρθε η ώρα να τον καλωσορίσουμε. Τι λέτε; Είστε έτοιμοι;

Εάν ναι, τρέξτε γρήγορα γρήγορα στο πιο κοντινό παράθυρο του δωματίου που βρίσκεστε ! Ανοίξτε το και κοιτάξτε ψηλά, κοιτάξτε χαμηλά, κοιτάξτε από ΄δω αλλά κοιτάξτε και από εκεί! Πάρτε και μια βαθιά ανάσα.. . 1, 2, 3…ξεφύσημα. Οι πιο δυνατοί επαναλάβετε.

Αφήστε ή κλείστε το παραθυράκι σας και τρέξτε αμέσως να βρείτε ένα χαρτί και τα χρώματα σας. Τώρα χωρίς να πείτε τίποτα σε κανέναν ζωγραφίστε το πρώτο πράγμα που είδατε μόλις ανοίξατε το παράθυρο σας!

Μα για σταθείτε μια στιγμή ! Μήπως είδατε πουθενά και κάποιο μήνυμα του Απρίλη; Αν ναι ; Ποιο είναι άραγε αυτό; Θα περιμένουμε να μας το δείξετε στη ζωγραφιά ή την κατασκευή σας! Αν πάλι δεν το είδατε ανοίξτε άλλη μια φορά το παράθυρο σας και ρίξτε άλλη μια ματιά!

Και δεν ξεχνάμε να αποχαιρετήσουμε τον Μάρτη με ένα τραγούδι αυτή τη φορά.

Απολαύστε το εδώ

γράφει η νηπιαγωγός Κωστούλα Σταυρούλα

 

“Μένουμε σπίτι…..Συνδε-Δεμένοι”

Το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο:“Μένουμε Σπίτι….Συνδε-Δεμένοι”
του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας – Τμήμα Ψυχολογίας,
από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις
για την ψυχολογική υποστήριξη
οικογενειών, παιδιών και εφήβων
κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι,λόγω

των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

Το έντυπο μπορείτε να το βρείτε εδώ
 

 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής