Προστατεύω τον κόσμο που ζω, το δάσος

Δάσος ονομάζεται ένα πολύπλοκο οικοσύστημα με φυτά και ζώα που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη πυκνότητα δέντρων. Επιδιώκουμε το παιδί να μπορέσει να κατανοήσει την αξία του και να το αγαπήσει. Να συνειδητοποιήσει τη σχέση εξάρτησης των φυτών και των ζώων και σταδιακά να καταλάβει ότι ο άνθρωπος είναι μέρος του περιβάλλοντός του  και ότι η φύση τον τροφοδοτεί με όλα τα αγαθά που έχει ανάγκη. Να προβληματιστεί για την καταστροφή που έχει επιφέρει στο δάσος  ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ανεξέλεγκτες ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Παρακολουθούμε το video με συχνές παύσεις για να συζητούμε με το παιδί εντυπώσεις  και σταματούμε  όταν αυτό χάσει το ενδιαφέρον του ( το video έχει μεγάλη χρονική διάρκεια)

Θαύμασε το δάσος…Πόσο ψηλά και πολλά δέντρα… πόσα λουλουδάκια… Κοίταξε το ποταμάκι…Ποιά ζωάκια ακούγονται; Πού φτιάχνουν τις φωλίτσες τους; Ποιά εποχή γεννούν;

 

Με αφόρμηση το  video, κουβεντιάζουμε για τα ζωα που ζουν στα ελληνικά δάση, πουλιά, ερπετά, έντομα καθώς και για την ποικιλία των θηλαστικών.

Ακούει τους ήχους μερικών ζώων του δάσους (αρκούδας ,λύκου, αλεπούς, αγριόχοιρου, ελαφιού, κουκουβάγιας, βατράχου).

Προτρέπουμε τα παιδί να μας τα ονομάζει κάθε φορά.

Μπορεί να μιμηθεί τον ήχο της φωνής τους καθώς και να μας ζωγραφίσει  το αγαπημένο του. Ακόμη και να αντιγράψει το όνομά τους που φαίνεται στο κάτω μέρος,  αφού παγώσουμε πρώτα την εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *