Θέατρο: Η αργοναυτική εκστρατεία

Σας ενημερώνουμε οτι την Πέμπτη 28 Μαρτίου έχουμε προγραμματίσει εκπαιδευτική επίσκεψη για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης:

«Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία»

Κάρμεν Ρουγγέρη

http://www.fhw.gr/cosmos/theatron/images/Image/shows/2012/argonautiki/top//pict01.jpg

Αναδημοσιεύουμε:

Συνεχίζουμε και φέτος το ταξίδι μας στο μαγικό κόσμο του παιδικού θεάτρου με την παράσταση «Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία», σε θεατρική προσαρμογή για παιδιά και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Με την περίφημη «Αργώ» και με συνοδοιπόρους μας τον Ιάσονα και τους γενναίους Αργοναύτες έχουμε προορισμό μας τη μυθική Κολχίδα.

Αφού πρώτα μαθαίνουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα, παρακολουθούμε βήμα προς βήμα την προσπάθεια των Αργοναυτών να το βρουν και να το φέρουν πίσω στην πατρίδα. Ανακαλύπτουμε την ιστορία του Φρίξου και της Έλλης, πώς και από ποιον κατασκευάστηκε η «Αργώ» και πώς μαζεύτηκαν όλοι οι γενναίοι ήρωες στην Ιωλκό για να κάνουν μαζί με τον Ιάσονα το μεγάλο αυτό ταξίδι. Οι Αργοναύτες περνούν από τη Λήμνο, πηγαίνουν στην Τροία, μετά στον Ελλήσποντο, στην Κύζικο και τη Μυσία και μέσα από τις Συμπληγάδες πέτρες καταλήγουν στην Κολχίδα. Εκεί ο Ιάσονας κατορθώνει με μεγάλη δυσκολία να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας και γνωρίζει τη Μήδεια, η οποία θα τον ακολουθήσει και θα τον βοηθήσει. Τέλος, παρακολουθούμε το γυρισμό τους στην πατρίδα, στη διάρκεια του οποίου ζουν ακόμη συγκλονιστικότερες περιπέτειες.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της ζωντανεύουν αυτή την ιστορία με την ποιότητα που τόσα χρόνια έχουν συνηθίσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Επιπλέον πληροφορίες:

http://www.fhw.gr/cosmos/theatron/index.php?pid=4&eid=134

Και μια μικρή ιδέα:

http://www.fhw.gr/cosmos/theatron/images/Image/shows/2012/argonautiki/top//pict02.jpg

http://www.fhw.gr/cosmos/theatron/images/Image/shows/2012/argonautiki/top//pict03.jpg

http://www.fhw.gr/cosmos/theatron/images/Image/shows/2012/argonautiki/top//pict04.jpg

http://www.fhw.gr/cosmos/theatron/images/Image/shows/2012/argonautiki/top//pict05.jpg

http://www.fhw.gr/cosmos/theatron/images/Image/shows/2012/argonautiki/top//pict06.jpg

http://www.fhw.gr/cosmos/theatron/images/Image/shows/2012/argonautiki/top//pict07.jpg

Αφήστε μια απάντηση