eTwinning Project: “Let’s Play every day!”

 

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει για 5η χρονιά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο :  «Let’s play every day».

Στο έργο συμμετέχουν 23 σχολεία από την Ελλάδα, 1 από την Κύπρο, 1 από τη Σερβία, 1 από τη Σλοβακία, 1 από την Πολωνία και 1 από την Τουρκία.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το παιχνίδι είναι ένας τρόπος μάθησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών που αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους, αντιλαμβάνονται τον κόσμο, εκφράζουν ιδέες και σκέψεις αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την αυτονομία τους.

Η αξία του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι μοναδική καθώς οδηγεί τα παιδιά να μάθουν μέσω της πράξης με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Μέσω αυτού του προγράμματος με τα παιχνίδια οι μαθητές μας θα ενισχύσουν την κοινωνική τους αλληλεπίδραση, την έκφραση, την επικοινωνία, θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες, δεξιότητες και γνώσεις.

Θα συνεργαστούν μέσω ΤΠΕ για να παράγουν συνεργατικά προϊόντα με παιχνίδια και κοινωνικο-συναισθηματικές δραστηριότητες καλλιεργώντας δεξιότητες και αξίες που είναι διαχρονικές και απαραίτητες για τον εαυτό τους και την κοινωνία του 21ου αιώνα.

Βασικοί στόχοι του έργου είναι τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία και διαχρονικότητα του παιχνιδιού καθώς και τη σημασία του για την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Να απολαύσουν και ψυχαγωγηθούν παίζοντας, να επικοινωνήσουν, αλληλεπιδράσουν και συνεργαστούν με τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων και χωρών.

Το έργο μας ξεκινά…Ένα παιχνιδιάρικο βίντεο που σηματοδοτεί την έναρξή του

δημιουργήθηκε από τις συναδέλφους Τζ. Τσακίρη από το 2 Νηπιαγωγείο Νεάπολης 

 και Ν. Αλευρίδου από το 32 Νηπιαγωγείο Ευόσμου.

Τα παιδιά το λάτρεψαν!

Απολαύστε το!

https://video.link/w/xygob

 

Πάμε δυνατά σε πείσμα των καιρών…με παιχνιδιάρικη διάθεση!

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση 4.0.